Deze smartphone was binnen 50 seconden uitverkocht

Mi note 2
Een regelrecht succes dus.

Vorige week lanceerde telefoonmaker Xiaomi de nieuwe Mi Note 2 op de markt. Naar verluidt werd de eerste complete lading binnen 50 seconden verkocht nadat deze beschikbaar werd gesteld aan de consument.

De eerste lading bestaat uit één variant van de Mi Note 2. Het gaat hier om de 64 GB versie met 4 GB aan RAM geheugen. De 128 GB variant met 6 GB aan RAM geheugen zal later op de markt worden gebracht. In China kost de 64 GB versie 2.799 yuan en de 128 GB 3.299 yuan. Omgerekend 373 en 440 euro. Volgende week dinsdag is het model weer op voorraad. De tweede lading is dan klaar om verscheept te worden.

De Mi Note 2 heeft een gebogen scherm en een een 5.7-inch OLED display. Voorlopig blijft de smartphone binnen de grenzen van China, maar er komt ook een variant voor de rest van de wereld. Deze gaat omgerekend 467 euro kosten en zal meer 4G-frequenties ondersteunen. (via Pocketnow)

3 reacties

  1. Xiaomi is een heel interessant bedrijf, lees little rice maar eens. Maar dat uitverkocht in ….minuten of seconden is hun bekende marketing stunt. Ze weten hoeveel consumenten er geïnteresseerd zijn en verkopen er dan veel minder. Ook promoten ze de flash sale via de social media in China (Beido en WeChat bijvoorbeeld)

    De bedoeling is, buiten de gratis reclame die zo een bericht oplevert, dat de hard-core fans het ding kopen, gebruiken en feedback over het apparaat en de software/interface geven. De gebruikers zijn onderverdeeld in 3 groepen en naargelang de groep je in bent (gebaseerd op eerdere feedback) nemen ze je meer of minder serieus. Elke week komen ze met software updates die komen uit de feedback die ze krijgen. Als zo een nieuw toestel bij een kleine group een beetje doorontwikkeld is dan gaan ze pas het toestel aan de massa leveren (en zelfs dan zijn ze soms moeilijk te krijgen)

    Wellicht is dit bedrijf wel een topic waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *