Deze SSD kun je op afstand vernietigen. Met een SMS’je

Deze SSD kun je op afstand vernietigen. Met een SMS'je
Voorkomen dat je geheimen, bedrijfsinfo of pikante selfies in verkeerde handen vallen?

Het Britse Secure Drives heeft een twee solid state drives op de markt gebracht. Reguliere hardware met 128GB opslagruimte, maar met één bijzonder functie. Als je een sms’je naar een bepaald nummer stuurt, wordt alle data op de SSD’s in kwestie gewist. Easy as that. En op een tamelijk rigoureuze manier, want de SSD’s worden op een fysieke manier ghesloopt door het flashgeheugen en de security controller onklaar te maken.

Zo zien de Secure Drives Autothysis128s en Autothysis128t eruit na zelfvernietiging:

Naast de sms-mogelijkheid kun je de SSD’s ook kapot krijgen via een -los bij te bestellen- touchscreen of door hem uit een computer te trekken (lees: te ontkoppelen van de SATAII connector).

Je moet er wel wat voor over hebben voor zo’n Mission Impossible-achtige apparaat, want de prijzen beginnen bij £967, omgerekend €1242. Aan de andere kant: een kleine investering voor overheden en bedrijven die zuinig willen omgaan met hun data.

2 reacties

  1. Die laatste optie snap ik niet helemaal die ‘beveiliging optie’ heeft een normale ssd namelijk ook al: uit de computer halen en kapot slaan met een hamer = zelfde resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *