Deze tien handige trucjes met je iPad kende je nog niet

ipad-trucs
Veel mensen lopen al jaren rond met een tablet van Apple onder hun arm. Zelfs als je jouw iPad helemaal onder de knie denkt te hebben, zijn er nog steeds trucjes die je nog nooit gezien hebt. Zoals deze tien.

10. Gebruik je iPad als een kaarttafeltje.
Als je een iPad en een stel iPhones bij elkaar hebt, dan kun je voor €1,79 omtoveren tot de meest kostbare kaarttafel ooit. Met deze Card Table fungeert je iPad als de tafel, terwijl iedereen zijn kaarten bekijkt en in zijn hand houdt met een iPhone.

09. Siri zoekt ook naar functies in andere apps
Siri is er niet alleen om te vragen wat voor weer het wordt. Als je een andere app open hebt staan, kun je op ieder moment de homeknop ingedrukt houden om Siri op te roepen. Vraag om settings en Siri zoekt de instellingen-optie binnen de app voor je op.

second-screen

08. Je iPad doet ook prima dienst als extra monitor
De app Air Display 2 (€8,99) tovert je iPad om tot tweede scherm. Zo heb je meer ruimte, maar kun je ook je opties van Photoshop bijvoorbeeld op je iPad-scherm zetten, zodat je volledige monitor vrij is om op te werken.

07. Een kapotte Home Button betekent niet het einde van je iPad
Het is knap vervelend als de Home Button niet meer functioneert, maar je hoeft er je iPad nog niet voor weg te gooien. Via de instellingen kun je een virtuele knop maken, die alle fysieke knoppen vervangt. Ga simpelweg naar Instellingen -> Algemeen -> Toegankelijkheid -> AssistiveTouch en activeer deze versleepbare extra button op je scherm.

06. Gebruik je hele hand om snel tussen applicaties te schakelen
Dankzij Multitasking Gestures kun je heel je hand gebruiken om apps te openen en te sluiten. Veeg met vier vingers van links naar rechts om gemakkelijk door je geactiveerde apps te bladeren, of veeg vier vingers omhoog voor een handig overzichtje. Knijp je vijf vingers samen op je scherm om terug te keren naar je homescherm.

joypad

05. Je iPhone is een prima controller voor je iPad-games
Joypad maakt het mogelijk om meer dan 50 iOS-games te spelen met je iPhone als controller. Door de gratis app op zowel je iPhone als je iPad te zetten, heb je ineens een goed functionerende gameconsole. Het elegante design van Joypad laat bovendien overzichtelijk zien welke games worden ondersteund, met een handige downloadlink erbij.

04. Zo lees en bewerk je PDF gemakkelijk en snel
Voor zes euro haal je GoodReader 4 in huis. Eén van de gemakkelijkste manieren om PDF-bestanden te lezen, bewerken en markeren op de tablet van Apple. Bovendien werkt de app automatisch samen met je iPhone.

03. Geef je ogen rust door de kleuren om te draaien
De iPad is een prima e-reader, maar het felle witte scherm kan ’s nachts vervelend zijn aan je ogen. Door de kleuren om te draaien, verandert wit in zwart en zwart in wit. Op die manier lees je ineens witte letters op een zwarte achtergrond, wat een stuk fijner leest als het donker is. Ga naar Instellingen -> Algemeen -> Toegankelijkheid en Keer Kleuren Om.

02. Maak je iPad minder transparant en maak de kleuren donkerder
In diezelfde toegankelijkheidsoptie is het ook mogelijk om het contrast te verhogen, zodat je donkerdere kleuren krijgt. Ook het minder doorzichtig maken van sommige achtergronden vergroot het leesgemak. Combineer dit dus met het omdraaien van de kleuren om een betere e-reader van je iPad te maken.

messenger

01. Bel je Facebookvrienden met je iPad
De nieuwe gratis Facebook Messenger app voor je iPad maakt het mogelijk om je Facebookvrienden te bellen, zonder dat dit van je belminuten afgaat. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding, en Facebookvrienden natuurlijk.

Bron: Business Insider

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *