Deze truuk geeft je meer geheugen op je iPhone

Met deze truuk krijg je meer vrij geheugen op je iphone
Voel je de pijn al wanneer je net een nieuwe app wil downloaden of net nog wat foto’s wil maken van je nieuwe auto en je iPhone zegt dat er te weinig opslagruimte is?

Waarschijnlijk ken je alle tips al om je opslagruimte te vergroten, inclusief deze. Er zit echter geen enkel risico aan deze truc en ook hoef je niet te jailbreaken of iets dergelijks. Vandaar nogmaals deze uitleg, het werkt ook op iOS 10.

Stap 1: Druk op de instellingen app en dan druk je op ‘Algemeen’ en ‘Info’ om te zien hoeveel opslagruimte je nog over hebt.

Stap 2: Open de iTunes Store app, ga naar films en zoek naar een grote titel. Het maakt hierbij niet uit welke titel het is, zolang het maar meer opslagruimte vraagt dan wat er beschikbaar is. Druk op de koopknop twee keer. Vergeet niet dat je hem niet echt gaat kopen, want het past niet op je apparaat.

Stap 3: Als je het bericht hebt gezien dat er te weinig opslagruimte is op je iPhone om de film te downloaden, ga je terug naar ‘Instellingen’ en ‘Info’. Je zal verrast zijn omdat er ineens een paar honderd megabytes aan opslagruimte is bijgekomen.

Stap 4: Herhaal de stappen! Elke keer zal je weer net iets meer opslagruimte krijgen. Stop wanneer je de film eindelijk kan kopen of wanneer er geen extra opslagruimte meer bijkomt.

Het is niet helemaal duidelijk hoe dit werkt, maar waarschijnlijk worden wat caches leeggemaakt die sowieso al niet vol hoorden te zitten. Het is in ieder geval een goede manier om wat extra opslagruimte te krijgen voor wat meer foto’s of apps!

Check ook deze 7 verborgen functies in iOS10 (incl deel 2)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *