Deze typemachine verstuurt en ontvangt internetberichten

Typemachine
De meest primitieve chatroom ooit.

Joe Hounsham, een Britse student, heeft een typemachine uit 1930 aangesloten op het internet, zodat hij met willekeurige mensen in een chatroom in verbinding wordt gebracht. Zodra je in de buurt van de machine komt, word je gedetecteerd door een ultrasone sensor en gaat het apparaat op zoek naar iemand om mee te praten.

Papieren scherm
Een velletje papier fungeert in dit geval als scherm, waarbij een Arduino-board de berichten van je chatpartner op het papier tikt. Om te reageren, gebruik je dezelfde toetsen. Hounsham won er een IBM Smarter Planet Award mee, en om eerlijk te zijn, ziet het er nog best leuk uit om te gebruiken.

Omdat Hounsham er ook een statement mee wilde maken wat betreft internetveiligheid, kan het soms gebeuren dat de typemachine een versleuteld bericht presenteert. In dat geval moet je een speciaal codeboek erbij pakken om de code te ontcijferen. Benieuwd hoe hij deze ouderwetse typemachine naar de 21ste eeuw getild heeft? Op het IBM Blog staat zijn hele uitleg. Zie hieronder de machine in actie.

[gv data=”xicBZUIdoiM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *