Deze waardeloze artiest verdient goed geld met Spotify

Waardeloze artiest verdient goed geld met Spotify
Maak kennis met Matt Farley, deze held verdiende vorig jaar op slinkse wijze 16.800 euro met zijn waardeloze Spotify-nummers.

Voor een artiest zijn de inkomsten via Spotify niet bepaald een vetpot. Toch verdient Matt Farley er aardig aan, zeker gezien hij een zeer slechte artiest is en niemand ooit van hem heeft gehoord.

De truc van Farley is simpel. Zoveel mogelijk nummers uitbrengen op Spotify met populaire zoektermen in de titel. Het afgelopen jaar heeft hij 14.000 nummers uitgebracht met ieder een unieke titel voorzien van een veelgezochte term. Hierdoor klikken Spotify-gebruikers per ongeluk op zijn song en voilá, Matt vult zijn zakken.

Je vraagt je misschien af hoe hij het voor elkaar krijgt om 14.000 nummers in een jaar te schrijven. Wel, bijvoorbeeld zijn nummer “… will you go to prom with me” heeft hij 500 keer uitgebracht. Steeds met een andere naam (lees: zoekterm) aan het begin van de titel.

Mijn persoonlijke favoriet is “All the ladies love Justin Bieber”, maar ook “The Men in Black Song” mag er zeker wezen! Waarschijnlijk lacht Matt Farley op het moment nog harder nu zijn hobby viral gaat.

Om het hele repertoire te beluisteren volg je deze link.

Nog geen reacties

  1. Lekker immoreel stuk vreten als je op die manier je knakies moet pakken.

    Hoop dat ‘em iets akeligs overkomt. Types zoals hem hebben we al genoeg op aarde.

  2. Lekker immoreel stuk vreten als je op die manier je knakies moet pakken.

    Hoop dat ‘em iets akeligs overkomt. Types zoals hem hebben we al genoeg op aarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *