Dit elektrisch skateboard doet 32 km/u

Dit elektrisch skateboard zou de lichtste in de wereld zijn
We zien steeds meer skateboards die worden aangedreven door een accu. Vaak worden er verschillende technieken gebruikt. De makers van Marbel claimen dat ze de lichtste in de wereld hebben gemaakt.

We zagen eerder al de Boosted Board voorbij komen. Dit skateboard viel vooral op door zijn opvallende oranje wielen. Via Kickstarter hadden de makers een succesvolle campagne waardoor het skateboard nu voor iedereen beschikbaar is.

De makers van de Marbel hebben hetzelfde gedaan en ook zij hebben hun doel al ruimschoots gehaald. De Marbel heeft alleen als voordeel dat hij nog geen 4,5 kilo weegt. Dat komt doordat de makers gebruik maken van Carbon en Kevlar om het skateboard te maken.

De actieradius is ook een stuk groter. Met de Boosted Board kon je namelijk 10 kilometer skaten op één volle accu, maar met de Marbel kan je zelfs 16 kilometer rondrijden. Met een Kickstarter prijs van 1.199 dollar is hij zelfs een stuk goedkoper.

De techniek achter de Marbel is vergelijkbaar met die van de andere aanbieders. Met een 2000 watt motor weet hij een topsnelheid te halen van 32 kilometer per uur. Je kan de topsnelheid zelf aanpassen met een bijgeleverde app voor op je telefoon.

Zo kan je eerst rustig wennen aan het skateboard op een lagere snelheid. Via een controller die je in je handen houdt kan je de snelheid reguleren. Als je de knop op de controller naar voren schuift zal je versnellen. Zodra je de knop naar achteren schuift vertraag je weer en laad je je ook de accu weer op.

In onderstaande video is goed te zien hoe je de Marbel in het dagelijks leven kan gebruiken.

[gv data=”EFcybbTg0FM”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *