Dit is de Commodore-smartphone

Commodore smartphone
Wordt dit de grootste comeback sinds Apple?

Niet helemaal natuurlijk, want Apple is ook in de magere jaren consumentenproducten blijven maken, terwijl van Commodore al meer dan twintig jaar nauwelijks iets is vernomen. Maar voor het eerst sinds de Commodore 64 de strijd aanging met de Apple 2 concurreren de twee merken weer met elkaar.

Vorige maand was er al de smartphone van Kodak. En nu gaat Commodore, het bedrijf dat in de jaren ’80 de immens populaire pc-modellen Amiga en 64 op de markt bracht, smartphones maken. Althans: er komen smartphones onder de Commodore naam. Een Brits bedrijf zegt de rechten te hebben verworven om de naam in 38 landen te gebruiken.

De smartphone op bovenstaande foto heet de Commodore PET en is een Android-toestel. Hij komt deze week uit in Italië, Frankrijk, Duitsland en Polen. Er zijn plannen om verder in Europa en de VS uit te breiden. De specs: een full hd-scherm van 5,5 inch en een octacore Mediatek-chip. De camera’s hebben resoluties van 13 en 8 megapixel.
Er wordt een versie uitgebracht met 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslag, die een adviesprijs van rond de 275 euro heeft, terwijl de 3 GB/32 GB-versie zo’n 330 euro zal kosten. Een 32GB-SD-kaart wordt bij beide toestellen standaard meegeleverd. De consument heeft verder de keuze uit wit, zwart en ‘klassiek beige’.

Het ‘echte’ Commodore ging overigens al in 1994 failliet. Sindsdien zijn onder de naam Commodore USA gaming-pc’s verschenen en was er een tijdje een joystick te koop.

[gv data=”D_f3uIzEIxo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *