Dit is de iPhone 6, volgens de laatste geruchten

De iPhone 6
We zijn nog zeker vijf maanden verwijderd van een onthulling, ondertussen komen er steeds meer details rondom de iPhone 6 naar buiten. Een Nederlandse designer heeft ze nu grotendeels verwerkt in een realistisch iPhone 6-concept.

Groter scherm

Op basis van aantal recente iPhone 6-geruchten, zoals een uitgelekt 4,7 inch frontpaneel en een hoesje waarvan de echtheid valt te betwijfelen, zette de Utrechtse ontwerper Martin Hajek een serie fraaie renders van de iPhone 6 in elkaar. Naast de twee verschillende schermgrootten van 4,7 en 5,7 inch werd ook de aan/uit-knop naar de rechterzijde verplaatst. Bij eerdere iPhones zat deze bovenop, maar gezien de verwachte groei in displayformaat is het aannemelijk dat deze naar de zijkant wordt verplaatst. Om er toch nog bij te kunnen met een vinger.

Apple rond af

Naast de totale groei zijn de afgeronde randen de grootste verandering, in tegenstelling tot het hoekige design van de iPhone 5(s). Op basis van uitgelekte blauwdrukken bij Apple’s onderdelenleverancier Foxconn zou dit aardig kunnen kloppen. Wat overigens wel vreemd is, is dat er een enkele LED-flitser is gebruikt. De huidige iPhone 5s heeft juist een dubbele flitser gekregen.

iPhone 6-achterkant met enkele flitser

Hajek heeft er meteen een aantal covers bij verzonnen, check de fotoverzameling HIER.

[lg_folder folder=”Apple/0_Divers/iPhone_6_Concept/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

  1. Qua vorm gaan ze weer terug naar oer-iPhone en de 3G modellen. Als dit waar is dus 🙂 Op zich wel een verbetering, want de iPhone4 en 5 zijn mij te kwetsbaar.

    • @Wouter: De 3G(S) had ook een rond gevormde achterkant. Bij deze schetsen zijn het enkel de hoeken en de overloop hiervan die afgerond zijn wat eigenlijk ook al vanaf de iPhone 4 is (qua de hoeken). Nu lijkt het tevens dat er een soort hoesje omheen zit wat het “extra” afrond.

      Mochten dit de skechtes zijn denk ik eerder dat dit is om zowel de iPhone te beschermen als je eigen tint eraan te geven. Dit gezien de 5C nogal faalde maar ze wel het concept erin willen houden.

    • @Wouter: vind je? Neem aan wel met dat doorlopende scherm dan.

      Het zal allemaal wel strakker worden, maar vernieuwend moet je bij Apple niet verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *