Dit is de kleinste smartphone-oplader ter wereld

Kleinste oplader ter wereld op KickstarterHeb je ooit in een lange rij gestaan om je telefoon op te laden, bijvoorbeeld tijdens een festival? Of kwam je er tijdens kamperen achter dat het toch wel handig zou zijn om je telefoon te kunnen opladen? De Nipper lost al deze problemen op.

Twee studenten van Brunel University hebben namelijk ’s werelds kleinste telefoonoplader ontwikkeld. De mini-oplader, genaamd ‘The Nipper’, weegt 10 gram en is klein genoeg om aan je sleutelbos te hangen of in je broekzak te dragen. De oplader bestaat uit slechts twee AA-batterijen, een magneet en een MicroUSB-aansluiting. Volgens de makers van de oplader is het altijd wel mogelijk om aan batterijen te komen. Of je ze nu uit een ander apparaat haalt of bij een winkel koopt, het enige dat je hoeft te doen is de twee batterijen ertussen te schuiven. Het apparaatje is dus vooral bedoeld voor noodgevallen.

De Nipper heeft via Kickstarter inmiddels een bedrag van meer dan 8.000 pond opgehaald. Op dit moment is de oplader alleen nog te gebruiken in combinatie met een Android-toestel, maar een iPhone-versie laat niet lang meer op zich wachten. Je kunt de Nipper al bestellen voor 12 pond.

[gv data=”eNFI-IVGU9M”][/gv]

3 reacties

    • @Donstil: Een gemiddelde alkaline batterij bevat ongeveer 2200 mAh. Ongeveer de helft tot 3/4 van een telefoon accu. Met 2 batterijen kun je het dus best wel een tijdje uithouden als de boost electronica goed is ontworpen en niet te veel verliezen heeft. (gok dat je je telefoon er daadwerkelijk grotendeels weer mee vol kan laden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *