Dit is de LG G5, AlwaysOn en met drie camera’s

LG G5
LG heeft eindelijk de G5 officieel aangekondigd. De merkwaarde van LG is in NL inmiddels gedaald tot een dieptepunt, maar ze blijven bezig met produceren van smartphones.

Het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant beschikt over een Snapdragon 820-soc en heeft een verwisselbare accu. Door deze modulaire opbouw (hallo Fairphone) is het bv mogelijk om de accu te verwijderen, zodat er ruimte is om uitbreidingen aan te sluiten. De LG G5 draait op Android 6.0 Marshmallow en er is sowieso 32gb ufs-flashgeheugen aanwezig, dat kan worden uitgebreid met een micro-sd-kaartje. Het toestel weegt 159 gram en is voorzien van een usb type-c-connector met usb 3.0-specificaties.

AlwaysOn scherm
De LG G5 heeft een 5,3″-ips-scherm met 2560×1440 pixels. Het scherm maakt gebruik van een always-on-techniek waarmee je constant de tijd en datum kan zien. Ondanks dat LG geen oledscherm gebruikt, zegt men dat de functie zeer weinig stroom verbruikt.

Drie camera’s
De G5 is voorzien van twee camera’s aan de achterkant. Eentje met 16 megapixels en een groothoekcamera met een resolutie van 8 megapixel. De camera met groothoek geeft een beeld van 135 graden, 1,7 keer wijder dan reguliere smartphonecamera’s. Aan de voorkant is een camera met 8 megapixels geplaatst.

LG brengt de G5 op de markt in de kleuren silver, titan, gold en pink. Men heeft echter nog niet bekendgemaakt wanneer e G5 te koop is in de Benelux, en tegen welke prijs.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *