Dit is het donkerste materiaal op aarde

Dit is het donkerste materiaal op aarde
In vol daglicht kijken naar iets heel donkers lijkt vreemd, maar toch is het mogelijk.

Donker is eigenlijk het moment waarop al het licht verdwenen is. Dat zien we dus elke avond gebeuren wanneer de zon ondergaat. Maar iets donkers zien op een klaarlichte dag is toch vreemd. Nu heeft het laboratorium van Surrey NanoSystems een materiaal ontwikkeld dat bijna al het licht absorbeert.

Het materiaal met de naam Vantablack is gemaakt van koolstofnanobuizen, dat op zijn beurt weer is gemaakt van grafeen. Met dit materiaal is het mogelijk om 99.96% van al het licht te absorberen. Het is niet reflectief waardoor het al het detail verliest. Dit is natuurlijk vooral handig bij voertuigen die onzichtbaar moeten zijn, denk hierbij aan straaljagers of tanks.

Je kan het materiaal dan ook op elk oppervlak gebruiken. Surrey NanoSystems heeft al aangegeven dat het al meerdere bestellingen binnen heeft gekregen. Zo hebben verschillende bedrijven in de ruimte en defensie industrie al orders ingediend. In de tussentijd werkt Surrey NanoSystems al aan een nieuw materiaal dat nog donkerder zal zijn.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *