Dit is waarom de Feds achter Apple aanzitten

The Wire Surveillance
De koning van de consumentenelektronica heeft serieuze juridische problemen vanwege machtsmisbruik door Apple Music.

De Amerikaanse FTC (Federal Trade Commission) doet onderzoek naar Apple Music vanwege de manier waarop het bedrijf omgaat met concurrerende streamingdiensten. De klachten van Jay-Z over concurrenten die zijn Tidal zwart zouden maken zijn misschien gegronder dan we hadden aangenomen.

Het draait allemaal om een fee van 30% die Apple zou vragen aan elke abonnementsdienst die nieuwe leden werft via de App-store. Diensten als Tidal, Spotify, Rhapsody etcetera moeten bijna een derde van het geld dat via iPhone-apps binnenkomt direct doorsluizen aan Apple. Apple Music hoeft dit uiteraard niet (en al zou het wel moeten, dan komt het op dezelfde plek terecht natuurlijk). Al deze diensten vragen $9.99 per maand, maar zijn nu gedwongen $12.99 te vragen voor een abonnement op hun iOS-apps. Verder mogen de concurrenten geen promoties ondernemen, ookal biedt Apple Music zelf de mogelijkheid de dienst drie maanden gratis te proberen. De FTC vraagt zich nu af of dat geen concurrentievervalsing is.

…wat mij betreft: hell yeah is dat concurrentievervalsing. Maar goed.

En daar stoppen de problemen nog niet voor Apple Music, want dit onderzoek komt voort uit een eerder onderzoek naar de vraag of Apple platenmaatschappijen onder druk heeft gezet om korte mette te maken met de gratis versie van Spotify.

Wordt vervolgd! (woordspeling).

3 reacties

  1. Dat is een flink smerig spelletje, als dit geen concurrentie vervalsing is dan is Sasha Grey nog maagd. Anyway het plaatje van The Wire is stijlvol.

  2. Hier gebeurt NIETS mee, let maar op … Apple is te machtig en spekt de economie dusdanig dat het in eigen land redelijk onschendbaar is.
    Ze houden zich al jaren niet aan standaarden en regels en zelfs de EU kijkt toe.

    Laat je niks wijs maken, dit verandert echt niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *