Dit is Windows Movie Maker voor Windows 10

Dit is Windows Movie Maker voor Windows 10
Alleen werkt het beter.

Video’s bewerken staat op het punt om eenvoudiger te worden op Windows 10. Meteen na de Build Day 2 (een conferentie) klaar was, presenteerde Microsoft de nieuwe Windows 10 Story Remix Feature.

Gebruikers van Windows 10 zitten al op deze feature te wachten toen het besturingssysteem voor het eerst uitkwam bijna twee jaar geleden. Story Remix is in de basis Windows Movie Maker, alleen dan op steroïden.

[gv data=”kh0be6z-Zl8″][/gv]

Mocht je geen idee hebben wat Movie Maker was of het vergeten zijn; het was een applicatie waarmee gebruikers van Windows familie filmpjes konden maken op Windows XP en Windows 7. Microsoft heeft alleen nooit een vervanger gepresenteerd tot nu toe.

Story Remix is een aparte app en wordt door Microsoft omgeschreven als een evolutie van de foto app. Het programma is anders gemaakt dan zijn voorgangers, waardoor regelmatig updaten met fixes en nieuwe features mogelijk is. Het nieuwe Story Remix werkt in de cloud door foto’s en video’s van elk apparaat te verzamelen.

Er is een Story Remix beschikbaar voor iOS, Android en Windows. Zo kun je dus content krijgen van meerdere apparaten en werken aan je video. Mocht je een Story starten op een iPhone, dan kun je verder gaat met je creatie op Windows.

De app lijkt op Clips van Apple, maar de app is meer bewerkbaar en krachtiger.

Met Story Remix kun je dus op een eenvoudiger manier automatisch een video maken met muziek, een thema en transities. Verder wordt er gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie, waardoor je dus foto’s kunt opzoeken op bijvoorbeeld mensen of plaatsen. Ook kun je makkelijk je gemaakte filmpjes delen via YouTube, Facebook, e-mail en OneDrive.

Als je een Windows Insider bent, kun je Windows 10 build 16193 downloaden en alvast Story Remix testen. Wanneer de app naar het grote publiek komt is nog niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *