Dit kaartspel haalde in 7 uur 1 miljoen op via Kickstarter

Exploding-kittens
Slechts tien minuten waren nodig om het crowdfundingdoel van tienduizend dollar te behalen. Wat is er zo bijzonder aan dit razend populaire kaartspelletje?

De Kickstarter voor Exploding Kittens, een kaartspel van striptekenaar The Oatmeal, ontplofte vannacht op de crowdfundingwebsite. Het kaartspel is te vergelijken met Russisch Roulette, waarin spelers om beuren kaarten trekken van een grote stapel. Als iemand een ‘Exploding Kitten-kaart’ trekt ligt hij direct uit het spel. Andere kaarten zorgen er echter voor dat je die kaart tegen kunt houden, of geven je de mogelijkheid om de kans te vergroten dat je tegenstanders deze kaart trekken.

Razendsnel het doel behaald
De hoofdreden dat dit spel zo enorm snel haar doel haalde, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat The Oatmeal zijn komische tekeningen eraan verleent. De overdreven, extreme webcomics van de tekenaar hebben miljoenen fans, die het dus blijkbaar ook zien zitten om deze figuurtjes terug te zien in een fysiek kaartspel. Na een paar minuten was het doel van 10K al behaald, en op het moment van schrijven is er al meer dan 1,5 miljoen dollar opgehaald.

Met een donatie van 20 dollar kun je jouw eigen exemplaar bestellen, en voor 15 dollar meer krijg je de NSFW-versie met wat schokkendere tekeningen. De kaartspellen worden in juni van dit jaar geleverd. Als je dus nog op zoek bent naar een simpel maar vermakelijk kaartspel voor als je op vakantie gaat, dan kun je hier de Kickstarterpagina voor Exploding Kittens bekijken.

[gv data=”OtREUajBwIQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *