Dit kosten de onderdelen van de 64GB iPhone 6s

Dit kosten de onderdelen van de iPhone 6sWe weten allemaal dat iPhones niet de goedkoopste toestellen zijn. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de onderdelen die Apple inkoopt een stuk goedkoper zijn.

Bank of America Merrill Lynch zocht uit wat het techbedrijf precies kwijt is aan verschillende onderdelen van de iPhone 6s. De radio’s, waarmee je je netwerk ontvangt, kosten 36 dollar. De nieuwe 64-bit A9 processor kost 25 dollar, verschillende sensoren (zoals de vingerafdrukscanner en NFC) kosten 22 dollar en 64GB aan opslagruimte kost 20 dollar.

Andere componenten, zoals het scherm, de camera en de batterij kosten samen zo’n 73 dollar. Onderdelen als de behuizing voegen daar nog eens 33 dollar aan toe. Al met al aardig goedkoop dus, want in totaal komt de schatting uit op 234 dollar. Toch betekent dat niet dat Apple 515 dollar winst maakt op elke 64GB iPhone 6s. Een ander deel van de kosten gaat namelijk ook naar fabrikanten en distributie.

Dit kosten de onderdelen van een iPhone 6s

4 reacties

  1. Software ontwikkeling etc.
    Maar nog altijd dik verdienen dan andere smartphone fabrikanten. Jammer dat ze niet aannemen wat een 16gb geheugen kost tov 64gb. Ik dacht 10 dollar verschil. Apple berekent 10x meer. Aangezien ze weten dat voor de meeste 16gb te weinig is is dat kassa.

  2. Ik durf met grote zekerheid te zeggen dat een behuizing geen 33 dollar kost. Inclusief materiaal en bewerking zal er ruim onder dat bedrag geproduceerd worden.

  3. Apple betaald de distributie niet zelf het zijn de groothandelaars die deze kosten dragen want de groothandelaars staat in voor de import en staat ook garant voor de garantie vanaf de 2de jaar. Andere fabrikanten draaien wel op voor deze kosten zoals bv Samsung.
    Waardoor de winstmarge van Apple aanzienlijk anders is als de rest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *