Dit LCD-basketbalveld reageert op de wedstrijd

Nike-basketbalveld
Nike heeft een basketbalveld omgetoverd tot een reusachtig interactief LCD-scherm, dat zich aanpast aan de acties die tijdens de wedstrijd plaatsvinden.

Verschillende motion sensors volgen de bewegingen van iedere speler op het veld, zodat er direct informatie kan worden gegeven als er een strakke pass wordt gegeven of als iemand scoort. Razendsnel kunnen er statistieken worden weergegeven, die vertellen hoeveel keer de speler dit seizoen scoorde, of van welke afstand hij de bal in de basket heeft gemikt en met welke snelheid.

Ook tijdens de training kan het futuristische veld uitkomst bieden. Denk hierbij aan specifieke oefeningen die geprojecteerd worden voor een speler. Lijnen geven aan waar langsgelopen moet worden, terwijl cirkels het punt markeren vanwaar men moet schieten.

Nike Rise
Kobe Bryant speelde een oefenrondje op het veld, en is zichtbaar onder de indruk. Het veld ligt in The House of Mamba in Shanghai. Daar zal de Nike Rise competitie er in de toekomst gebruik van maken, om op die manier de beste Chinese jeugdspelers te zoeken op de meest spectaculaire wijze. Zien is geloven in dit geval, dus bekijk hieronder de video van het nieuwe Nike basketbal court.

[gv data=”u2YhDQtncK8″][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *