Dit pakketje belt je op als het wordt uitgepakt

Omni-Present
Het nadeel van een cadeautje opsturen met de post is dat je er niet bij bent als het uitgepakt wordt. De Omni Present verzacht de pijn door je te bellen als de doos opengemaakt wordt.

Ontwerpstudio Frolic bouwde met de hulp van een Arduino en een GSM-module een pakketje dat je opbelt als het opengemaakt wordt. Zodra er licht op een sensor schijnt (en het cadeautje dus open is) gaat je telefoon over, waarna je direct de reacties kunt horen van degene die het presentje uitpakt. Ideaal als je een cadeautje stuurt naar iemand in het buitenland en toch in real time de reactie wilt meemaken.

Automatische telefoon
In feite is het dus een automatische telefoon, die je in ieder pakketje kunt stoppen. Het geheel is niet veel groter dan een platte speaker, dus hoef je niet eens zoveel extra verzendkosten te gaan betalen om deze gadget mee te sturen met je pakket. Op de website van Frolic staat meer informatie over hoe de Omni Present tot stand is gekomen. In onderstaande video zie je deze slimme uitvinding in werking, doet de video het niet? Bekijk hem dan via deze link.

24h FROLIC – Omni Present from FROLIC on Vimeo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *