Dit Russische kanon maakt drones onschadelijk op 10 KM

Anti Drone Canon
Zo werkt de wapenwedloop nu eenmaal: nu er steeds meer gebruik wordt gemaakt van drones, komen er vanzelfsprekend nieuwe anti-drone-wapens.

Het nieuwe systeem van het Russische leger wordt gekoppeld aan het bekende BUK-systeem en kan vanaf dat platform 360 graden bescherming bieden. Het wapen wordt deze week gepresenteerd tijdens de Russian Defense Ministry’s Army-2015 expo. Het zou de communicatie van drones en kernkoppen kunnen verstoren, maar ook de radiofrequenties van laag vliegende vliegtuigen – met alle gevolgen van dien. Het werkt tot op 10 KM en kan in alle richtingen worden afgevuurd.

Verder staan deze week op het programma de onthulling van de Yak-130, een straaljager die zowel air-to-air als air-to-ground kan vuren, en een nieuwe tank, de zogeheten Armata T-14, die voorzien is van keramische bepantsering die 50% sterker is dan normale bepantsering.

Het nieuwe wapentuig laat zien dat Poetin vast van plan is het Russische leger verder te moderniseren. Zo moeten er tegen 2025 honderden drones zijn toegevoegd aan het arsenaal van verschillende legerdivisies. Bekijk hieronder de beelden van de militaire parade:

[gv data=”jNhmXSC4xxg”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Is dit nieuws? Of heeft apparata stiekem communistische idealen?
    Iedere halfgare grootmacht heeft anti drone systemen. Sterker nog, we hebben hier in Nederland zelfs een effectiever en betrouwbaarder luchtafweersysteem dan de BUK troep van Rusland.
    De Yak-130 is al jaren in gebruik en een straaljager die air to air en air to ground inzetbaar is is ook niet nieuw. Geheimpje: dat kan een F16 ook.
    De Leopart 2 tanks die we laatst hebben afgeschreven hadden ook composiet bepantsering. (ja daar zitten ook keramische platen in) Daar naast zijn tanks traag en achterhaald, vergeijk het met vliegdekschepen en battlecruisers. Toen er eenmaal vliegende wapens op zee in te zetten waren was een battlecruiser compleet nutteloos. Zo ook met tanks. De nederlandse overheid weet het en heeft ze daarom van de hand gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *