Dit supersonische passagiersvliegtuig halveert de reistijd

Supersonische-N+2-Jet
Deze futuristisch-ogende jet van Lockheed Martin reist in minder dan drie uur van New York naar Los Angeles, twee keer zo snel dan de vliegtuigen die nu door de lucht vliegen.

Lockheed Martin is druk bezig met het bouwen van de jet van de toekomst voor commerciƫle vluchten. De zogenaamde N+2 jet is bedoeld voor tachtig passagiers, en is bijna twee keer sneller dan normale vliegtuigen met een maximumsnelheid van 1200mph.

Een nieuw probleem
Daarom worstelt de vliegtuigfabrikant met een nieuw probleem: er moest voorkomen worden dat er sonic booms ontstaan als hij door de geluidbarriĆØre knalt. Deze knallen worden veroorzaakt als een object sneller gaat dan het geluid. Daarom heeft de N+2 Ć©Ć©n motor op de bovenkant, en twee aan de onderkant van het toestel die het geluid dempen.

In een interview met de Daily Mail vertelt Lockheed Martin hoe belangrijk deze geluidsdemping is. “We werken aan een stille uitlaatpijp, propellers en geĆÆntegreerde geluidsdemping.” Hoewel de N+2 in het begin waarschijnlijk exclusief gebruikt zal worden door de elite, zal er een dag komen dat we allemaal kunnen genieten van deze razendsnelle vliegtuigen.

Nog geen reacties

    • @123bat: Yup. Omdat de Amerikanen hun supersonisch passagiers vliegtuig niet voor elkaar kregen verboden ze de Concorde om supersonisch boven het Amerikaanse vasteland te vliegen, daarmee hebben de VS een negatieve rol gespeeld in de ontwikkeling van de supersonische passagiersluchtvaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *