Dit zijn de 18 gevaarlijkste selfies ooit


Selfies maken blijft een populaire bezigheid, vooral onder jongeren op social media. Iedereen heeft wel eens een selfie gemaakt, maar tegenwoordig is het de kunst om dat op de meest uitzonderlijke plekken te doen.

Dat het dan gevaarlijk kan zijn, lijkt de selfie-maker vaak niet uit te maken. Zo ontstond er eerder al de trend om selfies te maken op het spoor, net voordat er een trein voorbij zou razen. Afgelopen maand zorgde de Tour de France ook voor een ware selfie-trend.

Jongeren maken er onderling een flinke strijd van: wie maakt de meest spectaculaire selfie? Ze willen elkaar allemaal overtreffen. Onderzoekers noemen de zelfportretten een nieuwe manier om je sociale status te verhogen ten opzichte van anderen. Onlangs schoot een Mexicaanse jongen zich per ongeluk door het hoofd terwijl hij voor een selfie poseerde met een geladen pistool. Ook een echtpaar uit Polen moest het ontgelden toen ze een vakantie-selfie wilden maken. De man en vrouw dachten een mooi kiekje te maken op een klif in Portugal, maar stortten in plaats daarvan honderden meters naar beneden.

Toch worden er elke dag duizenden selfies op het web geplaatst. Volgens het Amerikaanse blad TIME worden de meeste zelfportretten gepost door mensen uit de Filipijnse steden Makati en Pasig. Daar worden namelijk voor iedere 10.000 mensen, 258 selfies gepost. Hieronder een kleine selectie van de meest spectaculaire kiekjes.

[lg_folder folder=”0_Divers/18_extreme_selfies/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *