Dorothy: drie keer met je hielen klikken voor een taxi

Dorothy
Want je telefoon uit je broekzak halen is wel erg veel moeite.

De app Uber is een ware hit. Met een druk op je smartphonescherm bestel je een taxi, die je ook nog eens in een relatief mooie bak komt ophalen. Niet zo gek dus dat er inmiddels gadgets worden ontworpen om je Uber-ervaring nog gemakkelijker te maken. De Ruby en Dorothy van het iStrategyLabs zijn in ieder geval de meest opvallende.

Blokje in je schoen
Ruby (een klein blokje met een rode diamant erop) stop je in je schoen, zodat de gadget kan reageren op trillingen. Als Ruby merkt dat je drie keer met je hielen tegen elkaar aanklikt, wordt er middels een ingebouwde Bluetooth-antenne een signaal gestuurd naar je smartphone, waar de speciale Dorothy-app van start gaat.

Deze applicatie kan dan drie dingen doen: vrienden een bericht sturen, je telefoon af laten gaan of een taxi bestellen. Het gaat op dit moment nog om een prototype van de Ruby, dus het ietwat grote design (voor in een schoen) wordt hopelijk nog aangepast. Het is in ieder geval weer een manier om je leven wat gemakkelijker te maken, en (toegegeven) als je met drie keer hieltikjes een taxi op kunt roepen, voel je je best een beetje stoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *