Downloadtip: gratis navigatiedienst HERE voor Android

Downloadtip: gratis navigatiedienst HERE voor Android
Terwijl Microsoft aan de haal is gegaan met de telefoonafdeling van het Finse Nokia, blijft de softwaretak vooralsnog zelfstandig. Daar werken ze niet alleen druk aan een launcher voor Android, ze hebben ook de kaartendienst HERE beschikbaar gemaakt voor het besturingssysteem van Google.

Waarom je dat als Android-gebruiker zou moeten weten? Wel, HERE is een verdraaid goede en nauwkeurige navigatiedienst. De kaarten zijn gedetailleerd en de interface is netjes. Maar hét usp voor deze app is dat je kaarten van alle landen vooraf kunt downloaden, waarna je HERE zonder internetverbinding kunt gebruiken.

Daarnaast leunt HERE stevig op synchronisatie tussen apparaten. Je kunt thuis op je desktop een route instellen op here.com, deze op je smartphone vervolgen, en de laatste meters op je smartwatch aflezen. In de HERE-app is ook info over locaties, verkeer en OV-tijden te vinden. Net als in de HERE-app voor Windows Phone 8.1.

Sideloaden maar!

Nokia heeft de HERE-app niet in de Google Play Store gezet, maar je kunt het wel als los .apk-bestand downloaden. Daarvoor moet je in je instellingen wel toestemming geven om applicaties uit onbekende bronnen te installeren. Wie dat voor elkaar heeft kan HIER aan de slag met HERE. Vooralsnog werkt het op alle Android-toestellen met 4.1 (Jelly Bean) of hoger. HERE werkte trouwens al even op de Samsung Galaxy-lijn.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *