Easyjet stopt paspoortscanner in smartphone-app

Easyjet laat passagiers inchecken via smartphone
EasyJet staat bekend om zijn budgetvluchten, maar het is ook een maatschappij die voorop loopt met nieuwe ontwikkelingen.

Easyjet doet er namelijk alles aan om reizen een stukje aangenamer te maken en dat blijkt wel weer uit de nieuwste functie die het bedrijf heeft toegevoegd aan zijn app. Tot nu toe konden Easyjet-klanten al vluchten boeken via hun smartphone, maar vanaf vandaag kun je nog een stuk eenvoudiger inchecken.

Je maakt simpelweg een foto van je paspoort en je wordt automatisch ingecheckt op je vlucht. Eerder moest je via de website je paspoortgegevens handmatig invoeren, maar dat is dus niet meer nodig. De nieuwe iOS– en Android-apps maken het nu mogelijk om twee uur voordat je het vliegtuig instapt online in te checken.

Dankzij deze ontwikkelingen wordt het een stuk makkelijker om reisjes te boeken. Vooral goed om te weten wanneer je nu al tegen de aankomende winter op ziet en een beetje zon kan gebruiken.

5 reacties

  1. Dit kon al zo’n goede 4 jaar bij de concurrent KLM dus zo voorop lopen met nieuwe ontwikkelingen vind ik zeer overdreven.

    Als we nu kijken zijn de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot vliegtuigen en techniek volgens mij WiFi aan boord van vliegtuigen. Op dit moment is een lijst beschikbaar met 42 luchtvaartmaatschappijen die een dergelijke service aanbied (waaronder KLM), maar de grote afwezige is Easyjet, de maatschappij die voorop loopt met de ontwikkelingen??

    En dit alles koste 2 minuten googlen

    • @ruben_koldeweij: We hebben de titel aangepast, zodat duidelijker wordt wat er nieuw is aan de update van Easyjet. Voor zover ik weet heeft de app van KLM namelijk geen paspoortscan ingebouwd.

      Wat betreft de WiFi heb je gelijk, al kun je je natuurlijk afvragen in hoeverre dat prioriteit heeft voor Easyjet. In de meeste gevallen sta je binnen twee uur op je plek van bestemming en dat is bij (bijvoorbeeld) KLM natuurlijk wel anders.

      • @Marjolein: Dank voor deze aanpassing.

        Het is bij KLM trouwens wel als je lid bent van het frequent flyer programma (Flying Blue), je paspoort danwel id-kaart gelinkt is aan je account waardoor je deze alleen nog nodig hebt voor een eventuele controle van de douane en bij het ‘boarden’ van het vliegtuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *