Elon Musk geeft beelden vrij van gefaalde Falcon 9-landing

Elon Musk geeft beelden vrij van gefaalde Falcon 9-landing
In beeld: de deels mislukte landing van de Falcon 9.

Onlangs schoot SpaceX opnieuw een Falcon 9-raket de ruimte in richting het ISS, waarbij de aandacht voor de verandering een keer uitging naar het deel van de raket dat normaliter in zee stort. SpaceX werkt namelijk al jaren aan het herbruikbaar maken van dat deel, dat doorgaans op de zeebodem verdwijnt. Bij de lancering van van afgelopen zaterdag moest dat deel van de raket weer netjes op zijn pootjes terechtkomen op een drijvend platform, waarmee Elon de eerste herbruikbare raket in de geschiedenis zou maken.

Space-X-Raketlanding

De landing verliep alleen ietwat problematisch. De stabilisatoren kampten bij de landing met een tekort aan hydraulische vloeistof, waardoor de raket onder een hoek van 45 graden terecht kwam op de landingsboot. De raketmotor probeerde dit nog te stabiliseren, maar kon niet voorkomen dat de boel (deels) ontplofte.

We zaten eigenlijk al op een video van de impact te wachten, maar die is nog niet vrijgegeven. Wel heeft Elon in een aantal tweets aan Doom-oprichter John Carmack foto’s gestuurd van de impact. Hieronder te zien in een heersend gifje.

Elon Musk geeft beelden vrij van gefaalde Falcon 9-landing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *