Elon Musk: Ja, ik werk aan netwerk van internet-satellieten

Elon Musk: Ja, ik werk aan een netwerk van internet-satellieten
Goedkoop internet via kleine satellieten, het wordt het volgende project van Elon Musk.

Als mede-oprichter van Tesla veroverde hij de EV-markt, met SpaceX claimt hij een steeds groter deel van de ruimtevaart-industrie, en het door hem opgetuigde SolarCity is één van de grootste aanbieders van zonnepanelen. What’s next for Elon Musk? We hoopten eigenlijk op de Hyperloop, maar het wordt een project omtrent goedkope satellieten. Daarmee wil Musk een netwerk creëren dat heel de wereld voorziet van internet.

Dit werd onlangs door anonieme bronnen aan de Wall Street Journal gemeldt, maar Elon heeft het nieuws op Twitter inmiddels bevestigd. Over twee á drie maanden krijgen we er meer over te horen:

Het plan zou zijn om 700 satellieten in een baan om de aarde te krijgen. Het gaat om satellieten die een stuk kleiner zijn dan de commerciële varianten die we nu kennen. Daar is wel een investering van 1 miljard dollar voor nodig. Om dit plan te verwezenlijken werkt hij samen met Greg Wyler, een oud-Google medewerker die vertrok omdat zijn satellietproject wellicht niet doorging.

Hiermee wordt SpaceX een directe concurrent van Google en Facebook, die met respectievelijk ballonnen en drones een wereldwijd ‘wifi-netwerk’ willen creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *