Facebook test reclame in video’s

Nog meer reclame op Facebook
Nog meer reclame. Net wat we nodig hadden!

Alsof Facebook al niet genoeg reclame heeft, test Facebook nu ook reclameonderbrekingen in verschillende soorten videocontent.

De test is met een klein groepje partners van het sociale netwerk. Die partners zullen 55 procent van de genegeerde inkomsten gaan krijgen van Facebook. Dat valt te lezen op de blog van Facebook.

Makers van video’s die on-demand bekeken kunnen worden, kunnen zelf bepalen wanneer de advertenties te zien zijn.

De enige voorwaarden waar de video aan moet voldoen is dat hij tenminste 20 seconden lang is bekeken. De reclameboodschappen moeten tenminste twee minuten van elkaar verwijderd zijn, dus je kan nog redelijk goed een filmpje afkijken gelukkig.

Ook gaat Facebook testen met advertenties in live video’s. Nu is het zo dat pagina’s en profielen in de Verenigde Staten een advertentie kunnen invoegen wanneer er minstens tweeduizend volgers en driehonderd kijkers zijn.

Binnenkort zijn er nog wel driehonderd kijkers nodig, maar kunnen uitzenders na vier minuten een korte reclame van maximaal twintig seconden invoegen. Videomakers kunnen zo elke vijf minuten een korte reclamevideo laten zien.

Terwijl Facebook nu dus nog meer met reclame gaat doen, heeft YouTube deze week bekend gemaakt te gaan stoppen met de 30 seconden reclames in 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *