Fahz: zet je eigen gezicht in de zijkant van een vaas

Fahz
De nieuwe hit op crowdfundingplatform Kickstarter is deze vaas, die het silhouet van jouw gezicht bevat.

Het idee achter de Fahz is heel simpel: stuur een foto van de zijkant van je gezicht op, en zij zorgen ervoor dat een 3D-printer een vaas maakt in de vorm van jouw hoofd. De ultieme manier om je huiskamer net een beetje kunstzinniger te maken dus. Als je de vaas namelijk snel bekijkt lijkt het op iemands eerste (mislukte) poging tot pottenbakken, maar al snel ontdek je de gezichten in de zijkanten van het stuk steen.

Hoe werkt het?
De foto’s die het bedrijf achter de Fahz ontvangen, snijden de zij-aanzichten uit, en zetten ze vervolgens dichter bij elkaar met een speciaal programma (zoals je kunt zien in de GIF hierboven). Het 3D-model dat dan ontstaat wordt doorgestuurd naar een 3D-printer, die de vaas nauwkeurig in elkaar zet. Een relatief simpel proces dus, en dat is waarschijnlijk ook de reden dat het helemaal niet duur is om je eigen Fahz te bestellen.

Op het moment van schrijven kun je voor 30 dollar een vaas van 8 centimeter bestellen (via deze link), waar twee gezichten in verwerkt zitten. Als dat niet genoeg is, kun je voor 50 dollar een exemplaar van 13 centimeter kopen waar maximaal vier silhouetten in kunnen zitten. Bij deze kosten moet jammer genoeg van 20 dollar bijgeteld worden om je vaas naar Nederland te versturen.

Fahz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *