Fans van retrogames mogen Axiom Verge niet missen

Axiom-Verge
De gamemarkt wordt de laatste jaren overspoeld met games in een 8- en 16-bit pixelstijltje. Door deze overdaad kun je Axiom Verge op het eerste gezicht zomaar overslaan, en dat zou heel zonde zijn.

Axiom Verge is namelijk een van de betere games die wij de laatste tijd gespeeld hebben. Maker Tom Happ (Axiom Verge is volledig door één persoon gemaakt) heeft zijn inspiratie duidelijk gehaald uit gameklassiekers als Super Metroid en Castlevania, maar gaat vervolgens een flinke stap verder.

Hack Gun
Ook in Axiom Verge kom je als pixelfiguurtje terecht in een onbekende sciencefictionwereld, en door constant nieuwe krachten te verzamelen krijg je steeds meer mogelijkheden om dit enorme landschap verder te verkennen. Vooral de extra wapens maken van Axiom Verge een spel dat je niet snel vergeet. Zo ontgrendel je al snel een ‘Hack Gun’ waarmee je allerlei objecten en vijanden kunt hacken in de spelwereld.

Axiom-Verge

Glitches en andere technische mankementen spelen sowieso een grote rol in Axiom Verge. Zo kun je door muren heen ‘glitchen’ als je de juiste kracht hebt, en gebruik je het hackgeweer om paden te openen die anders nooit bereikbaar waren.

Bossfights
Deze puzzelachtige platformstukken worden afgewisseld met spectaculaire bossfights, waarbij de projectielen en felle kleuren van je scherm spatten. Bovendien is de soundtrack van de game geweldig. Iedereen die vroeger ook maar een beetje lol beleefde aan Metroid en op zoek is naar een moderne opvolger kan met een gerust hart Axiom Verge in huis halen.

De game is nu voor €17,99 te downloaden op de PlayStation 4 via deze link en komt later ook naar de PC en PlayStation Vita.

[gv data=”T_n8IyHE3og”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *