Ford onthult MoDe:Flex, een e-bike met handsfree-navigatie

Ford Mode Flex
Gisteren kondigde Ford de implementatie-fase aan van zijn Ford Smart Mobility Plan, waarbij apps en Big Data een steeds belangrijkere rol gaan spelen in zijn voertuigen. Een voorbeeld is de onthulling van de MoDe:Flex, een nieuwe e-bike met interessante mogelijkheden.

Deze fiets meet je hartslag en biedt handsfree-navigatie. Met de speciale MoDe:Link-app maakt hij verbinding met je smartphone en geeft hij up-to-date informatie over onder andere tijd, weer en verkeer.

Mode Flex Bike

Ford kondigde ook aan de MoDe:Link-app naar de smartwatch te brengen, zodat je alle informatie zo van je pols kunt aflezen. Andere mogelijkheden zijn een speciale ‘no-sweat-mode’, die afhankelijk van de hoeveelheid inspanning die de kracht van de elektrische pedaalondersteuning aanpast aan de inspanning die je zelf wilt leveren. Wie zich fit voelt, trapt dus helemaal zelf, heb je een off-day, dan neemt de fiets het zware werk van je over. Volgens Ford’s creative designer Bruce Williams zijn de MoDe-ontwikkelingen ‘volstrekt logisch, gezien de opkomst van fitness-trackers en wearables’.

Net als de Ford MoDe heeft de Flex ook vibrerende handvaten. De MoDe waarschuwt zo voor onder andere gaten in het wegdek. Via de app laat hij je smartwatch piepen.

Eerder dit jaar was er al de Ford MoDe:Me, een opvouwbare e-bike met speciale smartphone app. Die fiets had onder andere handvaten die vibreerden als je af moest slaan.

[gv data=”R4Hiclb18RM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *