Formule 1 test virtuele ‘veiligheidswagen’

Virtual-Safety-Car
Veiligheidsauto’s zijn gemaakt om te helpen, maar kunnen soms ook aardig in de weg staan. Met deze virtuele ‘auto’ heb je daar geen last van.

Op dit moment zit de Virtual Safety Car nog in de testfase op het US Grand Prix. Als de tests goed uitpakken, dan kunnen de herkenbare fysieke auto’s die bij een gele vlag de snelheid aangeven inpakken. De FIA zegt namelijk samen te werken met verschillende teams om deze nieuwe techniek te realiseren, zo schrijft de BBC.

Scherm op je dashboard
Deze auto’s worden dan namelijk vervangen door een scherm op het dashboard van de coureur, die de bestuurder vertelt dat hij onder een bepaalde snelheid moet blijven. Mochten ze hier overheen gaan, dan onthoudt de VSC dit en zullen er op het einde van de race strafpunten toegekend worden.

Ondertussen druppelen de eerste klachten van coureurs al binnen. Zo vinden sommigen dat ze al lang genoeg naar hun dashboard staren, in plaats van naar de weg, en deze schermen zouden dat alleen maar erger maken. Toch is het een interessante nieuwe manier om informatie door te geven aan coureurs, die wellicht voor minder ongelukken op het circuit zorgt.

3 reacties

  1. Vervanging van de fysieke safety car lijkt me nou niet echt een goed plan. Bij een serieus ongeluk met veel brokstukken stuurt de SC de andere auto’s om het wrak en oranje mannetjes heen, we hebben twee weken geleden nog gezien dat die mensen ook niet zonder gevaar zich hier vrijwillig voor opgeven.

    En als de SLS (of een andere SC) zou verdwijnen, haal je ook direct de laatste wagen weg dat nog een beetje fatsoenlijk geluid produceert.

  2. Zouden ze niet beter een autonome safety car inzetten? Google heeft vast wel interesse. Kunnen ze ondertussen hun technologie verder ontwikkelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *