Game-marathon wordt tiener fataal

Obsessief gamen
Die-hard gamers worden op hun wenken bediend met Intel’s nieuwe, overklokken-ondersteunende processoren. Maar die-hard gamen eindigt soms gewoon in doodgaan.

Zeventien jaar was hij nog maar, de Russische jongen die het een uitstekend idee vond tweeëntwintig dagen achter elkaar te zitten gamen. Van een drieëntwintigste dag is het nooit gekomen, want hij verloor het bewustzijn en overleed in het ziekenhuis van zijn woonplaats Oefa. The Moscow Times bracht dit nieuws vandaag.

Lijkschouwing moet uitwijzen wat de exacte doodsoorzaak is, maar dat het verband houdt met het obsessieve gegame lijkt boven elke twijfel verheven. Zijn dood wordt ook onderzocht door de nationale kinderombudsman, die het voorval ‘een geval van gijzeling door een computer’ noemt. De jongen zat sinds 8 augustus thuis omdat hij een beenblessure had. Zijn ouders waren niet thuis en hij deed ondertussen weinig anders dan gamen en zo nu en dan een paar uur slapen.

Game-verslaving is niets om mee te sollen. De -inmiddels niet meer zo populaire- verslavingsdeskundige Keith Bakker noemde het ooit ‘de ergste verslaving die er is’. Afgelopen februari vond een jongen uit China het een uitstekend idee zijn eigen hand af te hakken, alleen maar om te voorkomen dat hij zelf nog langer zou gamen. Toegeven dat je een probleem hebt is uiteraard de eerste stap naar verbetering, maar dat gaat misschien wat ver. Toch is hij beter af dan deze jongen uit Rusland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *