Google gaat (eindelijk) je foto’s opruimen

Hallo, ruimte
Google gaat eindelijk de foto’s van je telefoon weggooien na een backup. Eerst op Android, maar binnenkort ook op je iPhone.

Het lijkt af en toe wel alsof sommige uitvindingen in het telefoonrijk om de zoveel tijd worden vergeten. Je Nokiaatje en je Ericssonnetje deden het in het begin van dit millennium al, maar de huidige telefoons snappen niet dt een gebackupte foto niet meer op je telefoon hoeft te blijven staan.

Tot nu, want Google rolt een update voor Google Photos uit die ein-de-lijk foto’s gaat weggooien van die paar kleine giegjes op je telefoon. Met de knop “Free up space”, die vanaf vandaag naar de Androids komt, kan je alle foto’s die ouder zijn dan dertig dagen (of gewoon alle gebackupte foto’s) laten verwijderen. Om lekker extra veel foto’s te kunnen opslaan is het verstandig om dit bericht nog even te lezen.

Niet alleen mensrobots krijgen de update, want binnenkort kunnen ook de Appleaars hun iPhone van de app voorzien en zo hun geheugen vrijhouden. De hoop is naturlijk dat je daardoor ook wat meer plaatjes op je Google+ gaat posten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *