Google moet boeten voor het tonen van boobies

Google moet boeten voor het tonen van boobies
Met je decolleté op Street View? Klaag Google aan en hou er een leuk zakcentje aan over.

Het overkwam Maria Pia Grillo. De vrouw werd vijf jaar geleden door een Street View-auto gefotografeerd, terwijl ze op de verandatrap van haar huis in het Canadese Montreal zat. Normaal geen probleem, want de software van Google blurt gezichten netjes weg voordat de foto’s aan Street View worden toegevoegd. Ook in dit geval, maar een deel van haar omvangrijke decolleté bleef echter zichtbaar op de kaartendienst van de zoekmachinegigant.

Reden genoeg voor Maria Pia Grillo om er een slaatje uit te slaan en Google in Canada voor het hekje te dagen. Ze eiste dat ze volledig werd geblurd, bovenop een schadevergoeding van $45.000. Ze werd namelijk gepest en had opeens last van een depressie. Allemaal omdat ze met haar gepixeleerde voorgevel op Street View stond.

De rechter ging niet mee in de claim dat Google haar mentale problemen had veroorzaakt, maar vond het schappelijk dat Google $2.250 als schadevergoeding aan de vrouw zou betalen. Het is niet bekend of Google tegen de uitspraak in beroep gaat.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *