Google Pixel profiteert van Samsung debacle

Google
De een z’n dood is de ander z’n brood.

Nu de Galaxy Note 7 is doodverklaard kunnen huidige bezitters en voormalige geïnteresseerden shoppen voor een ander toestel. Men kan ervoor kiezen om bij Samsung te blijven, maar er zijn natuurlijk genoeg alternatieven op de verzadigde smartphonemarkt.

Een nieuweling is Google met de Pixel. Ondanks de hoge adviesprijs blijkt het toestel populair, met dank aan het gedoe omtrent de Galaxy Note 7. Een recente enquête laat namelijk zien dat acht procent van de ondervraagden zegt over te stappen op de Pixel. Aan de vragenlijst deden 1000 mensen die mee die beschikken over een smartphone van Samsung.

40 procent van de ondervraagden zegt over te stappen naar een ander merk. 30 procent zegt te willen overstappen op een iPhone en 62 procent heeft interesse in een Android-toestel van een concurrent.

De enquête werd uitgevoerd door Branding Brand. De onderzoekers hadden een soortgelijke vragenlijst toen bekend werd dat de Note 7 werd teruggeroepen. Toen zei 34 procent over te stappen van Samsung naar een ander merk. De Google Pixel was op dat moment nog niet officieel onthuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *