Hallo Facebook Stories!

Nu kun je nog meer foto's en video's delen
Nu lijken Instagram en Facebook nog meer op elkaar…

Instagram deed Snapchat al na met Instagram Stories en nu lijkt het erop dat Facebook hetzelfde gaat doen.

Facebook heeft Facebook Stories uitgebracht in Ierland voor iOS en Android. Het plan is om de verhalen naar meerdere landen te brengen in de komende maanden.

Met de nieuwe feature kun je foto’s en video’s delen in een soort diashow die na 24 uur weer verdwijnen. De kleine cirkels om de ‘Stories’ van vrienden te bekijken verschijnt boven je tijdlijn in de app. Je kunt ze dus niet missen.

Facebook vertelde aan Techcrunch dat het met deze nieuwe feature komt omdat de manier waarop mensen iets delen is veranderd. “Mensen delen nu heel anders dan vijf of zelfs twee jaar geleden. Het is nu meer visueel, met meer foto’s en video’s dan ooit tevoren. We willen het snel en leuk maken voor mensen om creatieve foto’s en video’s te delen met wie ze willen.”

In het verleden probeerde Facebook Snapchat te verslaan met gescheiden apps, maar Facebook Stories is een onderdeel van de Facebook app geworden. Het is dus onmogelijk om de app te gebruiken zonder deze Stories te zien (tenzij je de app nu niet meer gaat updaten).

En als er natuurlijk een manier is om te pronken tegenover vrienden en familie, dan gebruiken mensen het.

De grote vraag is nu of Facebook Stories ook werkt op de computer, omdat de meeste mensen hun social media toch op hun telefoon bekijken. Instagram Stories kun je namelijk wel op je computer bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *