Heeft de iPhone 6 een probleem met de frontcamera?

Heeft de iPhone 6 een probleem met de frontcamera?
Er gaat iets niet helemaal lekker met de selfiecam in de nieuwe iPhone 6.

Honderden gebruikers van de iPhone 6 klagen dat de sensor van de camera aan de voorkant een klein stukje verschuift in de behuizing. Daardoor verschijnt er een sikkelvormige grijze streep aan de rechterkant van de camera-unit. Iets dat duidelijk te zien is de foto boven dit topic.

Op zowel Reddit, Mac Rumors als iFixit wordt er over geklaagd door iPhone 6-gebruikers, maar bij geen van de gevallen heeft het ook daadwerkelijk invloed op de fotokwaliteit. Het lijkt puur om een cosmetische blunder te gaan.

Heeft de iPhone 6 een probleem met de frontcamera?

Volgens een Redittor die bij Apple werkt is de techgigant nog niet met een oplossing gekomen, maar zullen ze het euvel in de meeste gevallen oplossen door het toestel om te ruilen, mocht je er mee teruggaan naar de Apple Store:

“Apple Store employee here, we don’t know why they shift and if you choose we can replace the display which will replace the front facing camera or just swap the device all together. I usually just offer the full unit swap since customers feel the entire device is defective at that point.”

Apple heeft nog niet officieel gereageerd op de cameraproblemen.

Nog geen reacties

  1. Ik heb zelf apple producten thuis, maar dit is echt een schande toch? Kan je niet blijven ontkennen..

    Haartjes die tussen het glas blijven steken? Telefoon die hoort bij de slechtste van de markt wat betreft druk die het kan verdragen vooraleer die doorbuigt? Het glas dat bol staat waardoor als je hem vergeet op zijn rug te leggen er krassen inkomen? En nu die front facing camera die loszit?

    Daar komt dan nog eens boven dat de kleine Iphone6 niet eens een full HD scherm heeft? De batterij in vergelijking met andere telefoons kleiner is? Slechts een 2core CPU? Minder werkgeheugen? Enorme meerprijs voor bijkomend vast geheugen? Volledig in China in elkaar geflatst in ware slavernij toestanden?

    En dat allemaal voor een telefoon die minstens 700 euro kost.. En ze geven niet eens een full HD scherm..

    één woord is vandaag op zijn plaats voor Apple: oplichter.

    • @hehehehe: Ik ga alvast niet ontkennen dat ik de iphone 6 niet super vind…

      Maar aan de andere kant:

      – Haartjes die tussen het scherm blijven steken is een first world problem en verwaarloosbaar.
      – Het doorbuigen is voor een deel de schuld van de consument die elk elektronisch apparaat dunner en dunner wil hebben.
      – Mijn 5s heeft minder werkgeheugen dan de android toppers, maar is wel minstens even snel of sneller. Je mag je niet blind staren op cijfers. Een Mercedes Sprinter .19CDI heeft meer vermogen en koppel dan heel wat snelle personenwagens, maar is volgeladen wel een pak trager. Sommige androids vergelijk ik met een busje, tot de nok volgeladen met bloatware. Ios werkt vaak gewoon vlotter.
      – Bijkomend geheugen te duur: volledig mee akkoord.
      – China: Tja, alles wordt daar zowat in elkaar gedraaid. Volgens sommigen heeft God ’t heelal ontworpen, en China het vervolgens in elkaar gezet. Je kan daar nu eenmaal niet onder uit, elke grote speler besteedt de productie uit aan China.

    • @hehehehe: Hier moet ik toch wel even een aantal dingen opmerken. Ben geen Apple fan, en durf misschien wel te stellen dat het omgekeerde waar is. Waar ik wel een hekel aan heb, is dat mensen onzin verkopen, ongeacht waarover het gaat.

      “Haartjes die tussen het glas blijven steken?”

      Een paar alleenstaande gevallen die bijzonder zijn opgeblazen door de media.

      “Telefoon die hoort bij de slechtste van de markt wat betreft druk die het kan verdragen vooraleer die doorbuigt?”

      Wederom een paar alleenstaande gevallen, en gewoon heel veel media aandacht hebben gehad omdat het Apple is. Een HTC One M8 buigt bij een vergelijkbare kracht door bv.

      “Het glas dat bol staat waardoor als je hem vergeet op zijn rug te leggen er krassen inkomen?”

      Hetzelfde… Een heel recent probleem, en nog af te wachten hoeveel gevallen er bekend worden met dit probleem.

      “En nu die front facing camera die loszit? ”

      Ik begin in herhaling te vallen nu… Zie bovenstaande opmerkingen.

      “Daar komt dan nog eens boven dat de kleine Iphone6 niet eens een full HD scherm heeft?”

      Maar dat Sony, LG, Nokia, Samsung, Huawei,… ook geen enkel model hebben die een Full HD scherm aanbiedt op de zelfde schermgrootte, daar zwijg je over? Enkel HTC biedt modellen aan die een 4,7 inch Full HD scherm hebben, de eerstvolgende is dan LG met een 4,95 inch Full HD scherm.

      “De batterij in vergelijking met andere telefoons kleiner is? Slechts een 2core CPU? ”

      Je bent dan ook nog vergeten te zeggen dat ze “maar” 1 GB RAM hebben, ipv 2 of 3 bij de concurrentie. Maar als je het niet kunt begrijpen dat je appels en peren met elkaar aan het vergelijken bent, kun je beter stoppen als reaguurder hier.

      iOS = niet gelijk aan Android of Windows Phone. Het besturingssysteem is zo geoptimaliseerd, dat het geen grotere batterij of CPU met meer kernen nodig heeft. Als die batterij even lang meegaat en die processor presteert zeker zo goed of zelfs beter, waarom er dan energieverslindende hardware in gaan proppen? Gewoon om te kunnen gooien met de zogenaamde buzzwoorden? Vergeet ook niet dat iPhone’s een 64 Bit architectuur hanteren in tegenstelling tot de concurrentie, en laat nu nét daar de snelheidswinst in zitten.

      “Volledig in China in elkaar geflatst in ware slavernij toestanden?”

      Wat wordt er tegenwoordig niet in China gemaakt?

      “En ze geven niet eens een full HD scherm..”

      Dan zou ik toch eens 2 keer kijken naar de Specificaties van de iPhone 6 Plus.

      • @SimonMc:

        Beetje de kenner uithangen.. Ik ben echt niet gediend met uw argumentatie dat ik onzin uitkraam. Het enige wat je zegt is een “paar alleenstaande gevallen” om mijn kritiekpunten te weerleggen? Echt een top argumentatie dat.

        Heel het internet staat vol van gebruikers die deze problemen melden. En dat zijn dan nog enkel de personen die zich daar effectief iets van aantrekken. Daarenboven is het voldoende dat het bij een paar de haartjes uitrekt: het probleem bestaat en het bestond niet bij de vorige telefoons van apple. Hetzelfde geldt voor het doorbuigen van de telefoon.

        inderdaad een M8 buigt bij gelijke druk.. En? Ten eerste staat htc bekend om matige bouwkwaliteit. Kijk maar naar wat er is gebeurd met de nexus 9 die door htc is gefabriceerd. Daarnaast buigt de M8 inderdaad even snel door als de Iphone6 reden? omdat ze bij de slechtste van de markt horen:
        Results of Consumer Reports smart phone bend test Deformation
        Case separation
        HTC One (M8) 70 pounds 90 pounds
        Apple iPhone 6 70 pounds 100 pounds
        Apple iPhone 6 Plus 90 pounds 110 pounds
        LG G3 130 pounds 130 pounds
        Apple iPhone 5 130 pounds 150 pounds
        Samsung Galaxy Note 3 150 pounds 150 pounds

        In deze tabel is duidelijk te zien dat de Iphone5 véél steviger is… Het is gewoon een designfout van Apple: hun telefoon is beduidend minder sterk dan de vorige generaties. Dat duidt gewoon op het feit dat daar geen aandacht aan besteed is.

        Dan over het glas dat bol staat.. Waar spreek jij over man??? het is gwn een eigenschap van de nieuwe Iphone6 ze hebben het allemaal… Ik snap echt niet dat jij mij durft beschuldigen van onzin te verkopen… Heb je ooit als eens een Iphone6 vastgehad? Als je dat wel hebt gedaan dan zul je zien dat het glas van het scherm boven de behuizing uitsteekt. Hierdoor leg je uw telefoon op het glas waardoor die eenvoudig kan bekrast raken. Dat probleem was er niet met vorige modellen. Mensen die ik ken doen er precies daarom een hoesje rond zodat de telefoon rust op de rand van het hoesje en niet op het scherm. Wie kraamt er onzin uit met ‘slechts een aantal gevallen’??? Ik denk toch dat jij dat bent.

        De batterij IS kleiner en de CPU IS minder snel —-> CONCLUSIE: GOEDKOPER dan het nieuwe spul met 4 kernen en 2GB aan RAM extra… Toch durft Apple het meeste aan te rekenen voor zijn telefoons. Voor wat dan? software die goed geschreven is? Dat is Android eveneens. Beide zijn het uitstekende besturingssystemen waar evenveel werk ingestoken wordt. We hebben hier te maken met een top end smart phone.. De Iphone6 zou een benchmark moeten zijn voor al de andere telefoons.. (zoals het ooit was) Nu komen ze jaar na jaar uit met een telefoon die verouderde hardware heeft voor een prijs die duidelijk hoger ligt. Dat is dus gwn niet te verantwoorden.

        De batterij? een batterij verbruikt naar mijn weten geen energie? Wat is er mis met een goede batterij erin te steken die zeker 24uur zonder probleem met heavy use meegaat en zo opnieuw boven de concurentie uit te steken? Nee ze gaan voor een kleinere Batterij waarmee ze on par zitten qua batterijduur.. En opnieuw betaal je veel extra voor een kleinere batterij.. Waarom dan? omdat hij daarom er daarom slanker uitziet? Minder weegt? Die meerprijs valt gwn niet te verantwoorden.

        Over het scherm. We hebben te maken met de duurste smart-phone op de markt. Apple is verplicht om een FULL HD scherm op zijn Iphone6 te zetten en een QUAD HD op de Iphone6plus.. Je betaalt 700 euro of 800 euro voor de Iphones met 16GB.. Dat is duurder dan alles wat er te krijgen is in the “flagship markt” en je krijgt geen HD of slechts een normaal HD scherm… Dat is gwn pure afzetterij.

        Hier is trouwens het bewijs van hoe Apple haar klanten gwn er op legt door systematisch meer te vragen voor hun producten die het écht niet waard zijn qua specs.. http://www.businessinsider.com/analysis-iphone-6-plus-costs-prices-and-profits-2014-9

        Veel dingen worden niet in China gemaakt. En sommige dingen die er gemaakt worden, worden ook in betere omstadigheden gemaakt. Ooit al naar de documentaires gekeken? Apple als een bedrijf die met zo’n winstmarches verkoopt heeft gwn niet het recht om daar de werkers zo te gaan uitbuiten.

        Stop alstublieft met te kletsen uit je nek en te zeggen dat anderen onzin verkopen. Je argumentaties slaat gwn op niets en is volledig hol.

        • @hehehehe: Simon heeft nochtans een punt. Zegt net hetzelfde wat ik ook al zei.

          Ohja, iedere androidkenner weet dat HTC gekend stond/staat voor zeer deftige hardware.

          Jij roept wat subjectieve dingen heen en weer, en als anderen dat vervolgens ook doen, gekruid met wat objectieve opmerkingen, verwijt je hun dat.

          De processor van een iphone is sneller dan die van heel wat android toestellen. Nogmaals, een MB Sprinter met 190pk is niet sneller dan een b-segmenter met 150pk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *