Heeft Huawei de mooiste smartwatch ter wereld gemaakt?

Huawei-Watch
De Huawei Watch is haast niet van een traditioneel horloge te onderscheiden, en dat is precies wat hem zo speciaal maakt.

Het ronde scherm van het horloge wordt omgeven door een roestvrij stalen behuizing, en kan dankzij het saffierglas over het display wel tegen een stootje. Huawei beschrijft hun eerste smartwatch als de compactste ronde smartwatch tot nu toe, zodat hij uitermate geschikt is voor kleinere polsen. Opvallend is de ingebouwde barometer, die ook dienst doet als hoogtemeter.

Wijzerplaten
Bovendien heeft het bedrijf zijn best gedaan om de Watch zoveel mogelijk op een normaal horloge te laten lijken. Bij de lancering zijn er meer dan veertig verschillende wijzerplaten beschikbaar om uit te kiezen. Het 1,4-inch AMOLED scherm van de Huawei Watch heeft een resolutie van 400 bij 400 pixels, en op de achterkant is een hartslagmeter aanwezig.

Huawei-Watch

Notificaties en Google Now
Omdat de Huawei Watch op Android Wear draait, kan hij goed overweg met Android smartphones. Door je toestel aan het horloge te verbinden kunnen gegevens uitgewisseld worden, en zal daardoor notificaties en kaarten van Google Now op het scherm laten zien.

Een prijs voor de Huawei Watch is nog niet bekend, al zal die niet lang op zich laten wachten. De smartwatch moet namelijk halverwege dit jaar al in de Europese en Amerikaanse winkels liggen.

[gv data=”UAzwq1_E8is”][/gv]

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *