Het 8-bit nieuwsoverzicht van dinsdag [29 juli, 2014]

105-inch
Welkom bij ons 8-bit nieuwsoverzicht, waar we iedere dag acht nieuwsbits uit de techwereld voor je verzamelen. Handig om in één overzicht snel te zien wat er speelt, want jouw tijd is immers het belangrijkst.

  • Blackberry’s zijn weer helemaal oké, aldus de Duitse overheid na het spionageschandaal waarbij Amerika de Nokia van bondskanselier Merkel afluisterde. Omdat alleen Blackberry’s voldoen aan de eisen van het ministerie hebben ze er ruim 3.000 besteld. De toestellen zijn daarbij ook nog uitgerust met encryptietechnologie van Secusmart. De prijs ligt op 2.000 euro per stuk.
  • Start-ups in Europa haalden de afgelopen drie maanden een recordbedrag van 2,1 miljard euro op bij investeerders, meldt het FD. Zo hoog is dit bedrag sinds de dotcom-boom van 2001 niet geweest.
  • Nederlander Robbie Hontelé, een van de mannen achter de cryptocurrency Coinye, heeft een schikking getroffen met Kanye West. Het genie/halfgod/rapmogul eiste dat de heerschappen achter de ditigale munt zouden stoppen met het gebruik van zijn naam. Ook alle domeinnamen met Coinye erin moesten worden overgedragen. De Amerikaanse rechter stelde Kanye’s advocaten in het gelijk.
  • LG heeft een 105-inch 4K 4Ktelevisie uitgebracht. Een bad boy met 11 miljpen pixels (5120 bij 2160) en een CinemaScope 21:9 beeldverhouding. Kosten? Zo’n 120 miljoen won, omgerekend 87.000 euro.
  • Over de HTC One (M8) is iedereen ronduit positief – oké, op de discutabele camera na – en wordt vaak gezien als de beste android-telefoon van het moment. Er schijnt binnenkort ook een Windows Phone-versie van te komen, die volgens Engadget de lastige naam ‘One (M8) for Windows’ krijgt. Serieus, konden ze hem niet gewoon One W8 noemen?
  • Linkedin, het netwerk dat niemand echt gebruikt maar iedereen toch heeft, brengt eindelijk een nieuwe app uit. De visueel aantrekkelijkere applicatie focust zich meer op de hoogtepunten uit je carrière en de extra contextgebaseerde informatie moet het makkelijker maken om een gesprek met iemand aan te knopen.
  • Cadillac gaat een draadloze oplader aanbieden. Geen gedoe meer met USB-kabels, je telefoon in een vakje leggen is genoeg. Het komt als eerst naar de nieuwe ATS.
  • Beats by Dre, het audiobedrijf van Dr. Dre, mag door Apple worden overgenomen, zo oordeelde de de Europese Commissie deze week. Apple spendeert omgerekend 2,2 miljard euro aan de overname van de koptelefoonboer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *