Hooikoorts app meet nauwkeurig de pollen in je achtertuin

Nosee app meet hooikoorts
Voor miljoenen mensen is hooikoorts een jaarlijks terugkerend probleem. In diverse weerberichten en apps wordt de concentratie pollen in de lucht gemeld, maar dit kan per moment, per locatie sterk verschillen en is dus niet erg nauwkeurig. Het Britse 383 Labs tackelt dit probleem met een sensor en een app.

Een sensor met de naam Nosee kun je op een plek naar keuze plaatsen, bijvoorbeeld in je achtertuin. Voorwaarde is wel dat de sensor kan verbinden met een WiFi netwerk. Continu wordt de luchtkwaliteit en de hoeveelheid pollen geanalyseerd en deze gegevens worden doorgegeven aan de smartphone van de gebruiker. Bij een hoge concentratie pollen krijgt de gebruiker via de gelijknamige app een notificatie.

De verzamelde gegevens worden tevens naar een cloud-server van 383 Labs verstuurd. Daar worden de gegevens van de verschillende gebruikers gebundeld en gecombineerd met gegevens over de weersverwachting om nog nauwkeurigere voorspellingen te kunnen doen. Daarnaast houdt de app bij voor welke pollen je het gevoeligst bent, zodat de informatie en waarschuwingen nog persoonlijker worden.

Een innovatieve medische toepassing, waarbij het in een later stadium denkbaar is dat de app gaat samenwerken met elektronica in huis, zodat bijvoorbeeld een lamp gaat branden wanneer er teveel pollen zijn. Tot zover het goede nieuws voor alle hooikoortspatiënten. Het slechte nieuws is dat de Nosee nog niet te koop is. De ontwikkelaar experimenteert nog met verschillende prototypes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *