How to: jouw iOS-homescreen ordenen

appscherm
Het kost vaak maar een paar minuten om het homescherm van je iPhone te vullen met tientallen apps. Zo orden je ze op een overzichtelijke, handige manier.

De ene iPhone-gebruiker is de andere niet, en daarom hebben we onderstaande tips opgedeeld in verschillende categorieën. Kijk dus wat het beste bij je past en doe er je voordeel mee.

– Voor de automobilist
Autorijder
Dat het onderste balkje met apps het dichtst bij de homeknop zit is niet voor niets. Daar is het gemakkelijkst om jouw duim naartoe te bewegen als je snel een applicatie wilt openen. Ook de linker-verticale balk is het handigst te bereiken als je rechtshandig bent. Zet daar dus je apps die je vaak gebruikt, of snel moet activeren. Denk aan apps die je in de auto aan moet zetten, zoals navigatie.

– Voor degene die steeds apps per ongeluk opent
Swiper
Als je tijdens het swipen door je verschillende appschermen vaak per ongeluk een applicatie opent, dan kun je deze lay-out eens proberen. Door de onderste twee balken bewust leeg te laten, maak je ruimte om naar hartenlust door je schermen te bladeren. Bovendien is het een manier om je scherm een wat minder afgeladen uiterlijk te geven. Dan heb je ook nog iets aan die mooie achtergrondafbeelding waar je zo lang naar gezocht hebt.

– Voor de controlfreak
Organiseren
Mapjes zijn handig, dus doe er je voordeel mee, al gaat bovenstaande afbeelding misschien wat ver. Door applicaties in categorieën op te delen, kun je ze gemakkelijk bij elkaar zetten in bijbehorende mappen. Maak een map voor je social media-apps waar je Facebook– en Twitterapps in staan en creëer een andere voor je games. Omdat je hierdoor wel een extra keer tikken toevoegt om een app te activeren, is het slim om alsnog je onderste balk vrij te houden voor je meest gebruikte apps. Daar kun je dan alsnog bij als je ze snel nodig hebt (zoals in de auto).

– Voor de swipegek of folderhater
Categorieën
Bovenstaande tactiek kun je natuurlijk ook gebruiken door gewoon een hele berg verschillende schermen aan te maken. Hiermee vervang je de mapjes door individuele schermen, die bijvoorbeeld al je games bevatten of je meest populaire apps. Door je iPhone te vergrendelen op het scherm dat je die dag nodig hebt, heb je steeds de juiste bij de hand. Handig als je een berg werk-apps hebt die je alleen op kantoor nodig hebt. Zo verberg je bovendien al die iPhonegames voor je baas.

– Voor de minimalist
minimalist
Foldertjes en individuele schermen zijn handig, maar soms heb je gewoon een oase van rust nodig. Om je iPhone om te toveren tot rustpunt in je drukke leven, kun je alle apps ook op deze minimalistische manier ‘ordenen’. Kies een mooi berglandschap en dump al die applicaties in een grote folder die je onderin het scherm propt.

En nu jij
onze-indeling
Natuurlijk heeft iedereen zo zijn eigen manier om zijn meestgebruikte apps te ordenen. Deel jouw eigen indeling in de reacties hieronder. Wij hebben zelf voor een combinatie gekozen van bovenstaande tips. Twee rijen bovenin met populaire apps, maar verder veel mapjes om alles op één scherm te houden dus.

Bron: Everythingicafe + PCMag

2 reacties

  1. Ik hou wat dat betreft redelijk de indeling van Apple zelf aan.
    In de onderste rij heb ik: telefoon, mail, Chrome, WhatsApp
    Daarboven de meeste standaard apps, Shazam, YouTube, Spotify, Facebook, Instagram en Google zoeken/maps. De apps die ik niet zo veel gebruik of totaal niet gebruik (zoals aandelen, passbook, kiosk etc.) die heb ik in een mapje staan op de volgende ‘pagina’, dat is dan ook m’n enige mapje.
    Verder staan de overige apps gewoon willekeurig op de tweede ‘pagina’, zodra ik een app weet te vinden op die plek hoef ik niet meer te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *