How To: wis je Facebook zoekgeschiedenis

Mannen, waarom doen we dit onszelf aan?
Facebook houdt bij waar je allemaal op zoekt. En het is de ergste pagina op het hele internet. Gelukkig kan je het wissen, maar Facebook maakt het je niet makkelijk. We leggen het stap voor stap uit in deze how-to.

Het is verontrustend hoeveel informatie Facebook wel niet bewaard van ons. Niet alleen onschuldige informatie als onze leeftijd en wat onze favoriete smaak ijs is (Cookie Dough van Ben & Jerry’s, voor wie het wil weten), maar ook alles waar we ooit op gezocht hebben.

Alle beschamende half-dronken zoektochten naar exen van weleer, en alle daaropvolgende alcohol-geïnduceerde speurtochten naar iedereen waarvan je hoopt dat er bikini-pics van online staan worden allemaal in de diepste krochten van Mark’s servers bewaard. Oh jee. Je kan dit wissen, maar het lijkt alsof ze het expres zo lastig mogelijk maken voor je. Geen zorgen, wij zijn hier om te helpen.

1. Captain’s log..
Ga naar het Activiteitenlogboek. Je vindt deze onder het tandwieltje rechtsbovenaan. Negeer eventuele beschamende profielfoto’s, die zijn toch echt je eigen keuze geweest

Activiteitenlogboek

2. Verborgen maar niet verdwenen
De zoekfunctie is verborgen onder de “Meer” knop. Druk daarop, en dan op “Zoeken”

Waarom het onder de Meer zit is ons een raadsel

3. The Horror…the horror!
Aanschouw alle beschamende activiteiten. Krijg nu dat overweldigdende gevoel van schaamte over je heen, en druk dan op “Zoekgeschiedenis wissen”. Alles is nu weg. Zucht even, en ga dan weer door met je leven.

Alsof ik mijn zoekgeschiedenis openbaar zou maken...

Mocht je overigens specifieke items willen verwijderen, dan kan dat via het verbodsbordje naast een item.

Hint: Er zijn betere Facebook-pagina's voor schattige dingen

That’s it! Vanaf nu heeft Facebook geen weet meer van alles wat je in het verleden uitgespookt hebt. En nu jezelf voorhouden dat je het niet nog eens gaat doen.

5 reacties

    • @sacha: ik hoop dat dat een retorische vraag is?
      Als je facebook in een woordenboek opzoekt staat er waarschijnlijk “bedrijf dat al je shit, maar dan ook echt al je shit bewaard om er geld aan te verdienen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *