HTC gaat advertenties tonen op je homescherm

HTC gaat advertenties tonen op smartphones
HTC-gebruikers zullen straks niet heel blij meer zijn als ze naar hun sociale homescreen Blinkfeed kijken. De telefoonfabrikant wilt daar namelijk advertenties gaan tonen.

Het bedrijf maakte dit vandaag bekend. De reclame wordt als eerst uitgerold op Amerikaanse, Britse, Duitse, Taiwanese en Chinese toestellen. Volgens het bedrijf zou het gaan om relevante reclame en zal het eruit zien als een normale Blinkfeed-post. Het valt dus niet meteen op dat je naar een pop up kijkt. Toch blijf het de vraag of gebruikers daar wel zo blij mee zijn.

HTC is de functie op dit moment aan het testen, maar laat wel meteen weten dat het ook mogelijk wordt om de functie uit te schakelen. Het bedrijf hoopt dat gebruikers dankzij de reclame nieuwe, handige applicaties ontdekken. Of de functie ook in Nederland wordt uitgerold is nog niet bekend.

Nog geen reacties

  1. Een kat in het nauw maakt raare sprongen. Je moet iets doen om geld te verdienen zullen we maar zeggen. Niet dat ik ooit nog een HTC toestel koop, na 4 maanden vinden ze het wel mooi geweest met de software updates. Daar zit je dan met een halfgaar niet werkend besturingssysteem. Maargoed, mijn huidige sony is ook een en al hopeloos. Samsung vreemd genoeg nog nooit problemen mee gehad.

        • @MrSkyline: Mijn One X ontvangt ook al tijden geen updates meer, maar werkt al jaren zonder enig mankement. Natuurlijk op zijn tijd een hangertje oid (echt met gemak op één hand te tellen), maar geen gekke dingen waardoor hij onwerkbaar is geworden, draait nog als op dag 1 wat dat aan gaat. Als je constant updates wilt ontvangen moet je in de Nexus-richting kijken. Zelfs mijn Nexus7 gen.1 tablet ontvangt nog regelmatig updates.

          Op een gegeven moment hebben nieuwe updates eerder een averechts effect, de eerder aangehaalde tablet is behoorlijk trager geworden. Denk dat het eerder domme pech is, of aan jezelf ligt ;D. (Al neig ik zwaar naar het eerste).

  2. Foute titel, BlinkFeed is niet bij iedereen het home screen en eigenlijk denk ik zelfs bij het meerendeel van de mensen.

    Misschien even de titel aanpassen naar “HTC gaat in andere landen relevante advertenties tonen op zijn eigen BlinkFeed” Iets minder schokkend maar wel een stuk eerlijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *