HTC heeft besloten een iPhone-kloon te gaan maken

HTC heeft besloten iPhone-klonen te gaan maken
Gewaagde strategie, HTC.

In juni beloofde HTC’s ceo Cher Wang dat het noodlijdende bedrijf in oktober weer met een killer smartphone zou komen. Een product dat het bedrijf weer richting zwarte cijfers moet brengen. Het lijkt erop dat we daar vandaag de eerste beelden van in handen hebben. Op de sociale media is de eerste foto verschenen van het nieuwe vlaggenschip.

Camera in het midden

We kunnen er niet aan ontkomen: het toestel vertoont veel overeenkomsten met de iPhone 6, rechts op de foto. Een afwijkende designfeature is dat de HTC – die intern wordt aangeduid als Aero – de camera in het midden heeft. De afgeronde hoeken en de onderbrekingen in het metaal aan de onder- en bovenkant lijken echter belachelijk veel op Apple’s telefoon. Nu moeten we toegeven dat HTC eerder dergelijke horizontale lijnen toepaste in de HTC One, maar de overeenkomsten zijn duidelijk.

Mediatek-chip

Dit najaar gaan we meer horen over de HTC Aero, die naar verluidt gebruik maakt van een Mediatek-chip met tien kernen. De Snapdragon 810-processor die voor oververhitting zorgde in de One M9 zien we niet meer terug. Verder wordt de telefoon een 5.2-inch scherm, 4 GB RAM en een 3.500 mAh accu toegedicht.

9 reacties

  1. Ach bekijk het zo, wie de bal kaatst, kan hem terugverwachten. De HTC ONE M7 was immers de blueprint voor een aantal smartphones van andere merken kwa design.

    Ze doen het trouwens ook beter dan Apple, zeg nou zelf, enkel een lijntje ipv nog een hele bocht om de onder en bovenkant, maargoed dat is smaakgerelateerd natuurlijk. (dat goud is keilelijk imo).

    Het is mooi dat jullie het enigzins kunnen toegeven dat HTC een trend heeft gezet, maar de weegschaal kiept weer duidelijk naar de bekende kant. Met een behoorlijke lading qq er bij om het af te maken..

  2. Er is zelfs een foto van de voorkant verschenen en wat blijkt; óók een kopie van de iPhone!

    [img]http://img.nieuwemobiel.nl/2015236-front-panel-of-htc-aero-55dc36940504d.jpg[/img]

    Of, wacht… een Samsung kopie bedoel ik. Of toch een Huawei? Nee een andere HTC. HTC kopieert zichzelf!

    Maar eeh, even serieus. Die lijntjes op de achterkant (wat volgens mij de enige overeenkomsten is, had de “one” al.

  3. Bijzonder laag niveau weer op Applerata.

    Het is niet HTC die Apple kopieert, maar Apple die HTC kopieert. Vergelijk de One M7/M8/M9 met de iPhone 6 en je weet wat ik bedoel.

  4. Design boeit nog nauwelijks. Door functionaliteit lijken de meeste foto’s redelijk op elkaar.
    Na het kopen van die ‘premium’ verdwijnen ze meestal in een 2 knaken skin, hoesje, case of wat dan ook.

    HTC moet eens fatsoenlijke phones maken die er toe doen, dat doen ze al ruim 2 jaar niet meer en worden aan alle kanten ingehaald. Dat is pas schokkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *