HTC-topman: “Wij stelen niks, Apple jatte design van ons”

HTC One A9 vs. iPhone 6
Het is het meest gehoorde commentaar op de HTC One A9: ‘Wow, hij lijkt wel erg op een iPhone’. Volgens de baas van HTC is het precies andersom.

We kunnen niet ontkennen dat de HTC One A9 en de iPhone 6s vrijwel identiek zijn. Natuurlijk, de een draait op Android en de ander op iOS, maar we twijfelen er niet over dat je een leek kunt wijsmaken dat de HTC een iPhone is en andersom. De fans van HTC hebben het al voor het merk opgenomen door, maar nu heeft ook een topman van de Taiwanese fabrikant de aanval geopend.

Jack Tong is president van HTC Noord-Azië en sprak in die hoedanigheid tijdens een persbijeenkomst met WantChinaTimes. Hij weerlegde de aantijgingen over het kopiëren van de looks van de iPhone daar als volgt. “We kopiëren niemand. We hadden al een metalen unibody-telefoon in 2013. Het is Apple dat ons kopieerde met de banden voor de antennes.”

[gv data=”-Y9dITCr4RQ”][/gv]

Nog geen reacties

  1. En dat is waar ….. Ik snap de commotie wel omdat er steeds minder HTC kopers waren de afgelopen 4 jaar terwijl je de Iphones overal ziet en de meeste mensen denken dat HTC naaapt qua design simpelweg omdat de meeste mensen zelden een HTC zien.

    • @turbobrick: Idd, ik roep dit al sinds de eerste iphones met dit design uit kwamen. Maarja mensen kennen de iphone, en alles dat er op lijkt is na-aperij. Maargoed, de kenner weet het beter. Ik ben benieuwd wanneer HTC apple aanklaagt, dit soort grappen kan je best op imagoschade voor HTC gooien. Apple deed tenslotte het zelfde bij Samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *