iBox Nano: ’s werelds kleinste 3D-printer voor 300 dollar

iBox-Nano
Of de naam nu van Apple is afgekeken of niet, deze kleine 3D-printer haal je voor slechts 300 dollar in huis.

De iBox Nano is gemaakt voor de doehetzelf-printer die geen wilde, enorme plannen heeft. Om het printen goedkoop te houden, gebruikt de iBox Nano een techniek die we niet vaak tegenkomen bij concurrenten. Om de prijs binnen de perken te houden worden er utraviolet LED-lampjes gebruikt om een vloeibare stof hard te laten worden. Hierdoor kunnen luidruchtige koelventilatoren overgeslagen worden, en is het zelfs mogelijk om de iBox op batterijen te laten werken.

iBox-Nano-voorbeeld

Kleine printjes
Omdat het zo’n klein printertje is, zijn de objecten die je ermee kunt maken natuurlijk ook niet gigantisch. Sterker nog, ze zijn best klein. Gelukkig hoef je op het gebied van details weinig in te leveren. De makers beloven tot op 328 Micron pixels nauwkeurige details aan te kunnen brengen, zodat je ook modellen van het internet moeiteloos in kunt zetten bij de iBox Nano.

Als de Kickstartercampagne mee zit, verschijnt de iBox Nano in april volgend jaar. Voor een donatie van 300 dollar kun je jouw eigen exemplaar veiligstellen. Of je kunt voor de zekerheid wachten tot april, om te weten of ze hun beloftes nakomen.

[gv data=”mG5aX6h_IO8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *