Internetten op de fiets wordt KEIHARD aangepakt

Internetten op de fiets wordt KEIHARD aangepakt
Want WhatsAppen op de tweewieler is levensgevaarlijk, volgens Veilig Verkeer Nederland.

De overheid en Veilig Verkeer Nederland starten volgende maand een campagne met de boodschap dat internetten op de fiets hartstikke gevaarlijk is. De campagne is tegen al het gebruik van de smartphone in het verkeer. Maar de fietser is nadrukkelijk ook doelwit van het offensief.

Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland (VVN) zegt vandaag in het Parool.

‘Internetten in de auto veroorzaakt jaarlijks tientallen ongelukken. Over fietsers is dat niet te zeggen. Dat komt door de slechte registratie. Bij een ongeval met een fietser wordt de oorzaak vaak niet genoteerd. Als er geen auto bij betrokken is, komt de politie niet eens altijd. Daarnaast zullen veel fietsers verzwijgen dat ze werden afgeleid door hun telefoon.’

Oftewel, VVN heeft geen concrete cijfers over de correlatie tussen WhatsAppende, Twitterende, Facebookende en FriendBangende fietsers. Maar sinds is 2000 is er wel een stijgend van het aantal ernstig gewonde fietsers waarneembaar. En dat is voor hun een makkelijke optelsom, aangemoedigd door vingerwapperaar en voormalig landelijk verkeersofficier van justitie Koos Spee. Hij pleit namelijk al langer voor een telefoonverbod op de fiets.

Wat vind jij: het gebruik van mobieltjes op de tweewieler in de ban doen in een poging het aantal gewonde fietsers naar beneden te krijgen, of moeten Koos en consorten eens met hun tijd meegaan?

Ach, we zetten wel een Google Glass op.

Nog geen reacties

  1. Als het echt verboden wordt, dus er werkelijk boetes voor komen (met een onlogisch hoog bedrag) dan hoeven ze niet terug te komen na de volgende verkiezingen. De politiek kennende zal het niet bij een campagne blijven, mede doordat ze niet realiseren dat er 0% draagvlak onder de al Kaalgeplukte Nederlandse Bevolking is..

  2. De stijging van het aantal crashende fietsers wordt veroorzaakt door een ander stukje nieuwe technologie: de elektrische fiets. Vooral ouderen rijden zich en masse aan gort, vooral ook omdat die elektrische fietsen veel harder gaan dan je zelf fietst op die leeftijd.

  3. Hou toch eens op met al die zeurende en betuttelende regeltjes.
    Ik zou zeggen, alle regeltjes en waarschuwingslabels overal vanaf en kijken wie er overblijven.

  4. Ik fiets iedere dag 32 km en ik moet zeggen dat ik toch wel heel veel mensen zie zwabberen en niet op zie letten omdat ze te druk zijn met hun telefoon. Dus tsja…. er zal een kern van waarheid in zitten. Maar wouter heeft ook een goed punt, bejaarde dames halen wielrenners in met die dingen, het slaat nergens op.

  5. ik heb af en toe een fietser voor mn neus met z’n bakkes in een facebookstatus verzonken… aan het verkeer deelnemen = ogen op de weg. zo niet. boete. prima.

    ik vind het niet betuttelend, genoeg mensen zijn te dom om zichzelf in leven te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *