iPhone 6 vliegt in de fik, eigenaar loopt brandwonden op

iPhone 6 van Amerikaanse man vliegt in de fikEen ritje in een fietstaxi is een Amerikaanse man en zijn gloednieuwe iPhone 6 duur komen te staan.

Tijdens de rit kantelde de fietstaxi. De iPhone 6, die Philip Lechter in zijn broekzak had zitten, kwam daarbij tegen een balk aan. Hierdoor boog de smartphone en brak de lithium-batterij open. Vervolgens zag de man hoe de telefoon een gat in zijn broek brandde en liep hij tweedegraads brandwonden op.

Lechter laat weten dat hij zelfs vlammen uit Apple’s nieuwe smartphone zag komen. Desondanks wist hij de telefoon uit zijn broek te krijgen en gooide hij het toestel van zich af. Omstanders zagen het gebeuren en gooiden ijs op de brandende smartphone, waarna er een sissend geluid volgde.

Inmiddels heeft Lechter een nieuwe iPhone 6 gekregen van een plaatselijke Apple Store. Toch hoopt hij nog iets van het techbedrijf te horen. Lechter vindt dat Apple moet weten wat er gebeurd is en zou ook graag zien dat zijn ziekenhuisrekening betaald wordt door het bedrijf.

[gv data=”OvhlET39RnM”][/gv]

12 reacties

  1. Dus…

    Je zit in een fietstaxi die kantelt, daardoor raakt je iphone beschadigd.

    Hoewel apple dus niets aan het hele gebeuren kan doen, krijgt hij toch een nieuwe iphone. (!)

    En dan ga je vervolgens lopen klagen dat apple je ziekenhuisfactuur moet betalen? Wat een gezeik.

    Zeer belachelijk blusfilmpje trouwens.

    Hey Samsung, ik ben tijdens het mbt’en gevallen en mijn S5 is stuk. Geef me maar een nieuwe!

    BELACHELIJK.

    • @luxaeterna: Het hele punt is dat het ding in brand vliegt, dat hoort niet te gebeuren. Hierdoor heeft de beste man buiten een gat in zijn broek, tweedegraads brandwonden opgelopen. Buiten het feit dat het nu op internet staat zal geen enkele Apple-eigenaar hier ook maar even van wakker liggen..

      • @frietjemet: telefoons en batterijen in het algemeen horen niet gelooid of doorboord te worden.

        Dan moet ‘ie niet apple, maar de batterijleverancier aanklagen. Een batterij die beschadigd is, kan vuur vatten.

        Ga jij de maker van een haardroger aanklagen omdat je hem met je natte tengels in bad hebt gebruikt?

        Heel het verhaal is dom.

        Apple eigenaars zullen er niet van wakker liggen, maar er zullen wel weer een deel apple haters zijn die nu een aha erlebnis krijgen en spontaan klaarkomen.

        • @luxaeterna: Wat een bullshit, als jij een auto koopt en de ophanging breekt af ga jij toch ook niet de leverancier van die ophanging aanklagen maar ga je contact opnemen met het desbetreffende automerk.
          Daarbij heb je als klant toch je iphone bij Apple gekocht en niet een halve iphone en de batterij bij de onderdelenshop op de hoek?

          • @Lennart95vdk: Je vergelijking klopt niet. Je bedoelt, je koopt een auto. Iemand in een fietstaxi rijd jou aan met een graafmachine. Je auto breekt daardoor door midden. Vliegt in brand. En jij gaat huilie huilie doen bij de dealer. Wat natuurlijk belachelijk is.

          • @azenomei: Waarom is dat belachelijk. In jouw vergelijking: Als de auto in de brand vliegt na de aanrijding omdat de benzine tank niet deugdelijk is beschermt dan is het helemaal niet zo gek dat je daarvoor de autofabrikant aansprakelijk stelt.

            Ongelukken gebeuren en zelfs als de telefoon beschadigd raakt mag je verwachten dat deze geen vlam vat. Moedwillig een batterij doorboren is iets heel ander, tot op zekere hoogte moeten producten ontworpen worden om ongelukken en misbruik veilig te kunnen doorstaan. Daar heb ik als ontwerper dagelijkst mee te maken.

          • @sketcher: Wederom. Iemand rijd tegen jouw auto aan en RAGT je auto aan stukken. Hij vliegt in brand en je gaat huilie huilie doen bij de dealer. Terwijl je met je domme kop gewoon de verzekeringsgegevens van de veroorzaker van het ongeluk had moeten vragen en op hem de schade verhalen.

        • @bofkont: Inderdaad, duidelijk geen fanboy van Apple. Ben dan altijd benieuwd wat de reactie was geweest, was het gebeurt met een apparaat, met Android erop. Waarschijnlijk lag het dan wel aan de batterijfabrikant Of was het inderdaad het ongeluk geweest, waardoor meneer letsel heeft opgelopen.

          OT: Heel vervelend voor meneer dat hij bij een ongeluk betrokken is geweest en dat hij daarbij lichamelijk letsel heeft opgelopen. Belachelijk om je ziekenhuisrekening neer te willen leggen bij Apple of welke andere fabrikant. Zij hebben het ongeluk namelijk niet veroorzaakt. Verzekeringswerk lijkt mij. Alles met een batterij dat stuk gaat, door eigen toedoen of een oorzaak buiten jezelf om, waarbij de batterij beschadigd, kan letsel veroorzaken. Staat los van het merkje dat op het apparaat staat. Typisch die Amerikaanse claimcultuur. Probeer dit eens te doen via een Nederlandse rechtbank en je wordt nog net niet uitgelachen. Meneer heeft al mazzel dat hij een nieuwe telefoon krijgt van een plaatselijke Applestore, dat noem ik nog eens betrokken. Zonder dit te hoeven doen.

          • @lariekoek: Het maakt niet uit om welk merk smartphone het gaat, maar het is logisch dat ook jij als Apple klant meteen weer in het harnas vliegt om Apple te verdedigen. Die accu hoort gewoon niet te ontbranden, natuurlijk wordt in het geval van Apple direct naar de fabrikant van de accu gegrepen, want Apple is heilig. Dan hadden ze maar een accu moeten integreren die in dit uitzonderlijke geval niet in brand vliegt.

            Het zijn echt geen verkeerde apparaten wat Apple maakt, maar voor de prijs die ze vragen moet het gewoon beter zijn dan de concurrentie. Als ik 600+ euro uit geef aan een apparaat, moet het niet vol van hardware- en softwarematige issues zitten. Zo ben ik al ruim 2 jaar in het bezit van een HTC One X, buiten een slechte WiFi ontvangst in de basis veroorzaakt door de flexibele polycarbonaat behuizing heb ik nog nergens last van gehad. Conclusie: Buiten dat nog altijd genoeg geld is voor een telefoontje, is deze zijn geld waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *