iPhone 6 vs Samsung Galaxy S5 [vergelijking]

iPhone 6 vs Samsung Galaxy S5 [vergelijking]
Benieuwd hoe de iPhone 6 zich verhoudt ten opzichte van de concurrentie?

Wij ook, dus we hebben de iPhone 6 – het 4,7-inch-model – tegenover het vlaggenschip van Apple’s gedoodverfde concurrent gezet: de Samsung Galaxy S5. Specificaties laten zich bij iOS- en Android-toestellen nooit helemaal met elkaar vergelijken, maar met onderstaand overzicht krijg je een goed beeld van de toegepaste hardware, en wat de verschillen zijn.

Lees ook
: de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 6 en de 6 Plus

SpecificatiesiPhone 6HTC One (M8)
Scherm4,7" 1334x750 pixels5,0" 1920x1080 pixels
Soort displayLCDLCD
BesturingssysteemiOSAndroid
Processor Apple A8Qualcomm Snapdragon 801
Kloksnelheid processor2 x 1.4 GHz4 x 2.3 GHz
Werkgeheugen 1 GB2GB
Opslagruimte16/64/128GB16/32GB
UitbreidbaarNeeJa, micro-SD
Camera achter8MP4MP met ultrapixels
Camera voor1,2MP5MP
Video-opnameMax. 1920x1080 (Full HD 1080p)Max. 1920x1080 (Full HD 1080p)
Optische beeldstabilisatie Nee (de iPhone 6 Plus wel)Nee
Near Field Communication (NFC)JaJa
BatterijcapaciteitNnb2.600mAh
Standby-tijd250 uur 496 uur
VerbindingenWiFi, 3G, 4G, Bluetooth 4.0WiFi, 3G, 4G, Bluetooth 4.0
Gewicht129g160g
Lengte138,1mm146,4mm
Breedte67mm70,6mm
Dikte6,9mm9,4mm
Prijsvanaf €699Vanaf €550

[lg_folder folder=”Apple/iPhone_6_Plus/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]
[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_S5/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

33 reacties

  1. Innovatief,vooruitstrevend,wie kwam met 64-bits??welke telefoon staat altijd bovenaan in de benchmarks…zonder te cheaten!!juist ja Apple!
    wat heb ik aan nietszeggende specs?batterijvretende Qhd schermen?octocore processor die niet volledig benut kan worden?gimmicks die maar half werken.t gaat erom welke t beste presteert,en daarbij zit Apple nog altijd bij de top 3.

  2. Leuk die specificaties naast elkaar leggen, totdat je ze in het echt gaat testen. Geef mij de iPhone maar, kwaliteitsmaterialen en een vloeiendheid die je bij de s5 nooit gaat terugvinden.

  3. Leuk zo’n rijtje specs naast elkaar, maar het zegt niks over hoe hard- en software met elkaar overweg kunnen en welke ervaring dit uiteindelijk geeft. Ik heb al verschillende mobieltjes geprobeerd, maar overall, geeft een iPhone nog steeds de beste ervaring, naar mijn idee, alles is op elkaar afgestemd en dat merk je. Liever 1 gb werkgeheugen, dat soepel draait dan 2 gb dat stottert bijvoorbeeld. Mensen die niet het complete plaatje kunnen zien, suc6, anders adviseer ik, probeer eens iets uit voordat je enkel op de specs afgaat. Ik ga voor de beste ervaring en voor nu is dat een iPhone.

  4. Al die specs zeggen helemaal niets,snap er toch geen mallemoer van.Ik kies voor een telefoon die ik het prettigst vind,hoe de touch and feel is en hoe het ding samenwerkt met de rest van de zooi die in huis heb.En dat is voor mij vanaf de eerste iPhone t/m m’n huidige(5S) deze altijd geweest.Ik zal er nog een maandje of 8 op moeten wachten,maar die 6 komt er ook gewoon weer.Ik heb veel Applehaters in mijn vriendengroep,en dat motiveert me alleen maar nog meer..

  5. De processor en ram specs vergelijken is denk ik appels met peren vergelijken. Maar bijvoorbeeld de resolutie camera MP en stand-by tijd, kunnen wel belangrijk zijn voor een aantal.

    En ervaring… tja. Op kantoor hebben we de iPhone en Galaxy. De ene wordt gek van iPhone en visa versa. Volgens mij is het maar wat je wil. Ik denk nog steeds dat iOS te gesloten is en Android te open.
    De IT-er heeft nu zelf een Windows phone. Ik ben benieuwd naar zijn ervaringen.

    Grootste minpunt (maar is natuurlijk juist ook een sterk pluspunt voor Apple) is dat je kan kiezen uit 1 design. Het leuke van Android is juist de keuze uit verschillende fabrikanten. Zo wil ik ook niet elke twee jaar een nieuwe Golf, maar kies ik ook graag eens iets anders.

    Zelf heb ik nu een Note 3 en ben bijvoorbeeld erg blij met de Stylus, die iedereen onzinnig vindt. Dus het is maar wat je voorkeur heeft.

    • @ikkee: deze is al 150 euro duurder, de afgang van de 6 plus is mss net wat kleiner maar kost 250 euro meer. En mss dat Android wat zwaarder is om te draaien, maar het draait dan ook op veel verschillende merken en modellen die elk hun eigen UI hebben. Mss is het vergelijk in dat opzicht niet eerlijk maar in mijn ogen is dat zeggen dat een BMW 120d beter is dan een 530d omdat hij lichter is. En blijkbaar zou die 120d dan nog meer mogen kosten ook… Android in zijn puurste vorm is verkrijgbaar op de nexusmodellen. Ik heb de Nexus 5 aangekocht voor €400 en die heeft prestaties waar Apple enkel van kan dromen en het zou mij verbazen als zelfs de iPhone 6 plus sneller en soepeler is dan de Nexus 5. Om nog maar te zwijgen over de mogelijk om custom ROMs (zoals bv cyanogenmod) te installeren, al naargelang je wens oneindige opties of snelheid en stabiliteit is. En dit is mogelijk op elke noemenswaardige smartphone met android. Installatie van apps die niet in de playstore te vinden zijn, adblock voor apps, tools om batterydrain te optimaliseren,… Allemaal zaken waarvan ik mij afvraag of het mogelijk is op een iPhone… Het enige waar je iPhone een oplossing voor heeft is je egoprobleem, want het is veruit de enige smartphone waarvan iedereen weet hoeveel hij kost en daarmee kan je eenduidig tonen hoeveel je aan smartphone kan spenderen. Jammer genoeg krijgt dat ego dan weer rap een deuk als er na een maand een barst in je scherm zit en dat je dan nog 3 jaar moet doen met je kapotte iPhone tot als je geld hebt voor een nieuwe…

    • @DePannekoek: Ik denk dat we het fanboyverwijt (of dat nu aan Android of iOS of Windows Phone of Blackberry of Symbian of WebOS of PalmOS of Windows CE of Psion is) wel kunnen bombarderen tot de godwin van deze tijd: Wat er ook bediscussieerd wordt – er is altijd wel iemand die ‘de andere partij’ ervan verwijt. En daarmee is de discussie meteen dood.

      Dus kijk eens in de spiegel: je kiest duidelijk de kant van Android. Ben je daarmee een fanboy?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *