Is dit dan eindelijk een echte video van de iPhone 6?

De gelekte iPhone 6
We kunnen gerust stellen dat miljoenen mensen reikhalzend uitkijken naar de iPhone 6-onthulling van aanstaande dinsdag. Een stel Chinezen zegt Apple’s nieuwe smartphone allang in handen te hebben en laat ‘m uitgebreid zien.

We zagen de afgelopen weken en maanden geregeld video’s voorbij komen van zogenaamde iPhones. Bij nadere inspectie bleek het helaas in alle gevallen te gaan om namaak, omdat er vaak enkele kleine details over het hoofd werden gezien. Inmiddels doet een nieuwe video de ronde die een stuk echter lijkt én een aantal werkende apps laat zien.

De video is afkomstig van het Chinese Phone Evaluation en toont hoe Apple’s TouchID-scanner en stock-apps werken. Het lijkt onmogelijk om dat allemaal zo exact na te maken, want zelfs de animaties en App-icoontjes kloppen deze keer. We zien bijvoorbeeld een nieuw icoon met creditcard voor Passbook, wat goed aansluit bij de geruchten over NFC in de iPhone 6.

Dat Passbook verder niet aan bod komt is opvallend, omdat dit dé manier zou zijn om te bewijzen dat het om een echte iPhone zou gaan. De creditcard-functionaliteit is namelijk nog niet officieel bekend gemaakt door Apple. De persoon in de video lijkt hier wel over te willen vertellen, maar krijgt door wat gekuch van de man achter de camera te horen dat hij hier niet op in mag gaan.

Overigens lijkt het toestel in de video behoorlijk op de iPhone 6 die gisteren uitlekte via CNbeta. In video’s van dat toestel is namelijk te zien hoe een geel pakketje wordt gefotografeerd, terwijl diezelfde foto’s ook in onderstaande video voorbij komen.

Foto's maken met de iPhone 6

Dat is opvallend, omdat juist over de legitimiteit van dat toestel de nodige twijfels zijn. Zo zou de TouchID-scanner van plastic gemaakt zijn én ontbreken er wat details op het instellingenscherm. Daar is wel zichtbaar dat het toestel op een beta van iOS 8 (versie 12A365) draait, maar ontbreekt informatie over het aantal geïnstalleerde apps. Opvallend genoeg is juist dat scherm uit de video van Phone Evaluation geknipt.

iPhone 6-instellingen

Echt of niet: we zullen het dinsdagavond weten.

[gv data=”eQopSbASO40″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *